Till världens bästa elever och medarbetare

Till världens bästa elever och medarbetare

Det här talet passar att hållas av en rektor/skolledare på såväl grundskola som gymnasium eller folkhögskola i samband med skolavslutningen vid vårterminen.
 Detta tal innehåller 646 ord och tar 3 minuter och 35 sekunder att framföra.

Det här talet passar att hållas av en rektor/skolledare på såväl grundskola som gymnasium eller folkhögskola i samband med skolavslutningen vid vårterminen. Talaren uttrycker stolthet och glädje över såväl elever som medarbetare.

159kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Ur talets inledning, mitt och slut:

Ni är så vackra allihop! Somriga och tindrande och förväntansfulla. Jag har varit med om skolavslutningar ganska många gånger i mitt liv och ändå känns det lika pirrigt fortfarande. Det måste vara sommaren som hoppar in i kroppen.

[…]

Någon kanske sitter och funderar på sådant som inte gick så bra det här året. Vilken tur att jag inte behöver berätta om alla saker som jag har misslyckats med i mitt liv. Då skulle ni få sitta här länge och det tror jag inte att ni vill en dag som denna. Jag vill bara påpeka att det är genom att misslyckas som man sedan kan lyckas.

[…]

Till hösten vill jag se er igen, fyllda med den där härliga höstenergin som världens bästa elever och medarbetare har. Det gäller särskilt dig som nu slutar på vår skola.

[…]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Till världens bästa elever och medarbetare”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Tranås, 2017

Information om talskrivaren

 • Jag är född med tur!

  Bruden talar till brudgummen men även till sina föräldrar och vänner. Hon säger att hon redan från det ögonblick då hon blev till har haft en väldig tur, genom att just HON blev till. Turen har sedan följt henne i livet. Hon har enastående föräldrar som har ställt upp i alla väder. Under uppväxten har de haft konflikter runt skolarbete, festande och städning, men de har löst dem. Vidare har bruden underbara vänner som finns för henne när hon behöver dem. Nu har hon gift sig med NN, vilket hon menar är en ren, lycklig slump.

  Talet passar att hållas av en brud som har en positiv inställning till livet och är glad och tacksam för sin barndom, sina vänner och sitt arbete. Eftersom inga barn nämns i talet passar det kanske bäst till en brud som ännu inte har blivit mor. Språket är inte så högtidligt utan snarare vardagligt och lite ironiserande; exempelvis talar bruden om att föräldrarna inte har lämnat henne till trollen trots att det borde ha varit lockande.

  139kr
 • Döden är livets baksida – till en nära väns bortgångna mor

  Talet är skrivit till begravningen av en vuxen nära väns mor. Talaren har känt den döda länge och levt nära familjen. Budskapet är, att trots att döden är grym skulle det inte finnas något liv om inte döden också fanns.

  109kr
 • Till den nyblivne golfaren som äntligen fått sitt gröna kort

  Det här talet passar att hållas om någon som nyligen börjat spela golf och fått sitt gröna kort.

  Ur talet:

  Det finns två sorters människor i världen; de invigda och de okunniga. De invigda är fullkomligt frälsta. Så fort de har en ledig stund över ses de utöva sin sport. De reser världen runt, inte för att bese pyramider eller ligga på stranden, utan för att spela golf.

  […]

  Jag har hört en världsomspännande siffra på 50 miljoner spelare figurera. Det är som ett helt land. Ett eget språk har de också, trots att många av orden har rötter i engelskan.

  119kr
 • Till brudparet som tagit tid på sig

  Det här talet passar att hållas av en vän eller väninna till ett brudpar som varit ett par i många år före själva bröllopet. Kanske är det ett brudpar som tidigare separerat eller tvekat inför varandra men nu äntligen bestämt sig för att gifta sig. Talaren är lite fräck i sin framtoning och menar att den som får uppleva sann kärlek måste slå till.

  Ur talets mitt och slut:
  […]
  Vi var många som nästan hade gett upp hoppet. Själv tänkte jag använda pengarna som jag hade lagt undan för inköp av er bröllopspresent på något annat kul istället. Kapital skall arbeta och det verkade heldött på äktenskapsfronten när det gällde er.
  […]
  Äkta kärlek är inte självklar och måste fångas i flykten. Ni har haft en sagolik och makalös tur att just er kärlek flyger så förbenat långsamt att ni ändå hunnit fånga den trots er senfärdighet.

  Jag är så glad att ni äntligen är man och hustru.
  […]

  109kr
You've just added this product to the cart: