Sommaren är här igen!

Sommaren är här igen!

Detta tal handlar om att tänka positivt, och om att belöningen alltid kommer då det är dags.
 Detta tal innehåller 440 ord och tar 3 minuter och 0 sekunder att framföra.

Detta tal handlar om att tänka positivt, och om att belöningen alltid kommer då det är dags. I talet tackar rektorn dessutom för samarbetet lärare och elever emellan, tar farväl av avgående elever samt hälsar alla andra välkomna tillbaka, efter att de har använt sommarlovet lika väl som de gjorde med det gångna läsåret.

109kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Nedan följer utdrag ur olika delar av talet.

[...]

Den som anammar inställningen att all framtid är oviss, lägger grunden till undran och oro samt tappar en del av sina möjligheter att påverka sitt liv positivt. Ni lär ha hört det tidigare: ”Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.”

[...]

För er, som just har slutat första skolåret, kan det verka väldigt långt till regnbågens slut. Men det väntar en ”kruka guld” även på er.

[...]

Vi har sett sommaren tidigare, och nu är den här igen. Säkert som amen i kyrkan har sommaren kommit tillbaka med sin värme och skönhet.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Sommaren är här igen!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Chef talar till vaktmästare som skall sluta, för att börja ett nytt arbete

  Talet är till en avgående vaktmästare och berättar hur oumbärlig han/hon har varit för företaget.

  109kr
 • Varför fick inte du?

  Ett tal som riktar sig till det lilla barnet som aldrig fick uppleva det sköna på jorden. Ett tal som är känslofullt och rörande och som är menat att hållas av någon som stått barnet mycket nära.

  Nedan följer början av talet.

  Tänk, att aldrig få känna gräset sticka upp mellan tårna. Att aldrig få lov att plocka smultron och trä dem på
  ett strå. Inte springa på stranden och plaska i vattenbrynet, bada eller ens lära sig simma. Att se solen gå upp på morgonen, eller att se den sjunka ner[…]

  119kr
 • Svart och vitt

  Ett humoristiskt tal, som rör sig mellan det glada och allvarliga, det svartvitt långrandiga och rutiga och riktar sig till brudparet samtidigt som det talar till alla närvarande. Slutet på talet är både en lyckönskan och ett tack för maten. Nedan följer början av talet, samt utdrag från olika delar.

  Näst envisa myggor en grillafton i juli, måste långrandiga talare på ett bröllop vara det mest enerverande som det går att råka ut för. Håller ni med mig, eller tycker ni likadant som jag gör? Varje gång som jag ställer mig upp för att tala, lovar jag mig[…]

  […]Anledningarna till att jag står här och pratar sitter bredvid varandra där borta titta mot brudparet; klädda i svart och vitt. NN brudgummen) i en ensemble som är inspirerad av modet bland pingviner på Arktis[…]

  Livet… sägs med något förhöjd stämma, varefter man pausar kort innan man fortsätter) är som ett schackbräde.
  […]Vi finns mitt i världen med mängder av människor omkring oss, men likväl är vi ensamma om vi inte har någon att hålla i handen, eller någon att be om hjälp då det krisar[…]

  104kr
 • Rektors tal på en mediaskola

  Ett examenstal som är ämnat att hållas av rektor inför avgångsklassen på en mediaskola, eleverna beröms för ett enastående bra studieresultat och får veta lite om vad som väntar ute i samhället. Här följer början ur talet.

  Hur bra skola man än bedriver och hur duktiga lärarna än är, blir resultatet välutbildade individer bara om eleverna själva är intresserade av att lyckas bra, och känner motivation i det de gör. Ni som slutar idag har genom ert ovanligt fina studieresultat visat att ni har varit mycket intresserade av att göra det bästa av er tid hos oss.

  Det är er tid som börjar nu. Information och media är ämnen som förändras ständigt. Det som kändes nytt och fräscht igår, är gammal skåpmat imorgon. Ni är de yrkesmän och -kvinnor som ska leverera verkligheten till morgondagens konsumenter. […]

  104kr
You've just added this product to the cart: