Till världens bästa pappa

Till världens bästa pappa

Ett kort tacktal från den vuxna dottern till hennes far.
 Detta tal innehåller 550 ord och tar 3 minuter och 20 sekunder att framföra.
2 av 5 baserat på 1 betyg
(1 kundbetyg )

Ett kort tacktal från den vuxna dottern till hennes far. Talet går att fylla ut med personliga detaljer om fadern, om talaren vill. I annat fall är det ett tal där en dotter uttrycker sin stora tacksamhet till sin pappa, vilken alltid funnits för henne och ställt upp för henne. Fadern har visserligen haft en del problem med att hålla sig vaken i soffan om kvällarna och talaren driver en smula med det faktum att han alltid påstod att han var vaken trots att han snarkade. Samtidigt är talaren mycket stolt och glad över en far som hämtade henne från fester och aktiviteter på kvällarna, alltid trodde på henne och alltid framstod som trygg och säker.

119kr

 • Utdrag
 • Omdöme (1)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Nedan följer utdrag ur talet:

[…]

det hände att du somnade i soffan och när jag knuffade på dig och sa ”pappa, du sover”, påstod du bestämt att det gjorde du inte alls.

[…]

Du fick mig att känna mig så märkvärdig och speciell.

[…]

Tack vare dig fick jag en säkerhet i mig själv som gjorde att jag kunde ge mig ut i världen. Tack vare dig kom jag hem ordentligt och inget ont hände mig, trots att jag ibland gjorde mitt bästa för att utmana ödet.

[…]

Tack för att du alltid funnits och alltid orkat tro och hoppas. Du är min pappa och du är bäst!

Kundomdöme

2 av 5 stjärnor
1 omdöme
5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

1 review for Till världens bästa pappa

Betygsätt talet

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Västra Frölunda, 2017

Information om talskrivaren

 • Varsågod – friheten är din!

  Talet lämpar sig att hållas av den kvinnliga konfirmandens mor vid en mottagning efter konfirmationen. Budskapet är att modern nu ser sin dotter som en nästan vuxen ung kvinna som från och med nu gör sina egna val. Valet att låta sig konfirmeras i den kristna tron är vad modern främst syftar på. Talet är ganska högtidligt och har en kristen ton.

  Talet återfinns även under kategorin Konfirmation – Konfirmation pojke, anpassat för manlig konfirmand.

  129kr
 • Tack ska du ha, det gjorde du bra!

  Det här talet passar att hållas av skolledaren vid sommaravslutningen och riktar sig till alla elever. Skolledaren försöker säga att man skall vara generös mot sig själv och stolt över sitt nedlagda arbete. Talet berör att omgivningen inte alltid ser och bekräftar det man gör, utan att man har ett eget ansvar för att ge sig själv godkänt. Avslutningsvis önskar talaren att sommarledigheten blir bra och avkopplande så att alla kommer tillbaka stärkta med ny energi och med nya mål att sträva mot.

  179kr
 • Att bli vuxen

  Det här är ett tal till en ung konfirmand. Talaren understryker att konfirmanden nu har gjort ett aktivt och mycket ”vuxet” val samt uttrycker sin ödmjukhet över att den unga konfirmanden därmed visat prov på stor mognad.

  Ur talets början och mitt:

  Varför skall man bli vuxen? Frågan är högst relevant. Alla har någon gång frågat sig precis detta. Att bli vuxen innebär att man förflyttar sig ett eller flera steg närmare graven. Att bli vuxen innebär att man accepterar tidens gång och livets ändlighet. Att bli vuxen innebär att man helt plötsligt lämnar en fantastisk, magisk och oförutsägbar tillvaro och istället inträder i en kontrollerbar, ansvarsfull och förutsägbar dito.

  […]

  Att vara vuxen handlar om att ta ställning och att göra val. Att konfirmeras handlar om det samma. Nu är du här.

  […]

  129kr
 • Tid att uppleva nuets under

  Ett högtidligt och allvarsamt nyårstal där talaren önskar gott nytt år och ber åhörarna att ta tillvara livet just nu.
  Ur talet:

  Som ett oskrivet blad i en bok ligger det nya året framför oss. Vi vet vilken sida det är men inte hur lång boken skall bli.

  […]

  Vissa har fyllda, intecknade dagar redan innan året ens börjat.

  […]

  Fanns det plats för små och stora vardagsunder i vår planering? Medgavs utrymme att uppleva stunden bland alla planerade “måsten”?

  […]

  Min nyårsönskan, som jag vill dela med er allihop, är att vi skall lära oss att leva just nu.

  […]

   

  119kr
You've just added this product to the cart: