Min älskade, saknade syster

Min älskade, saknade syster

Talet är ämnat att hållas av en syster vid begravningen av en annan syster.
 Detta tal innehåller 370 ord och tar 2 minuter och 25 sekunder att framföra.

Talet är ämnat att hållas av en syster vid begravningen av en annan syster. De båda har vuxit upp tillsammans och delat både glädje och sorg. De har i livet haft en relation som innehållit mycket humor och glädje, men de har också haft konflikter. Talets andemening är att den nu bortgångna systern ändå finns kvar när man tillagar hennes favoritrecept, spelar musik hon brukade spela eller i det allmängiltiga systerskapet systrar emellan.

119kr

Utdrag ur talet:

[…]

Idag begraver jag min syster. Idag begraver jag en del av mig själv, av min barndom och mina minnen. Hon kommer inte att hålla tal på min begravning utan den uppgiften har hon sett till att jag fick på hennes. På samma sätt som hon en gång såg till att jag "åkte på" att duka bordet eller ta hand om disken har hon nu lämnat detta tunga uppdrag åt mig. Sitter hon i himlen och ler sitt retsticke-leende nu?

[…]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Min älskade, saknade syster”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Bollnäs, 2016

Information om talskrivaren

 • Antipensionstal eller varför vi inte vill bli av med NN

  Det här är ett tal som skall hållas av chefen till en kvinnlig medarbetare som går i pension. Kvinnan i fråga är mycket duglig och duktig och det kommer att bli svårt att ersätta henne. Den blivande pensionären kommer med stor sannolikhet att kasta sig ut i föreningslivet och en mängd uppdrag nu när tiden så medger. Chefen bär på en gnutta avundsjuka mot det mer fria liv medarbetaren nu kommer att ha.

  Ur talets mitt och slut:

  […]

  Det är nu det är dags att skörda. Vår regering och riksdag må vara folkvalda men smarta kan de inte vara. Det kan inte vara smart att skicka hem människor när de är som mest erfarna, rutinerade, produktiva och självgående
  […].

  När pensionsrätten infördes var det bra och välbehövligt. Vår NN är en liten flicksnärta jämfört med de kvinnor och män lagstiftarna hade i åtanke. Ändå sitter vi nu här med blommor och paket och skall ta avsked av en kär arbetskamrat.

  […]

  Framför allt, lev ditt nya liv och njut av varje sekund.

  159kr
 • Hyllning till entreprenören/nyföretagaren

  Det här talet passar att hållas i samband med att någon startar ett företag eller projekt. Talet hyllar den modige entreprenören samtidigt som det beskriver dilemmat för många företagare: att nästan all tid och energi går åt till företaget och mycket annat får stå åt sidan. Talet förutsätter att nyföretagaren/entreprenören har en partner. Om så inte är fallet kan den del som handlar om kärleken strykas.

  189kr
 • Tack ska du ha, det gjorde du bra!

  Det här talet passar att hållas av skolledaren vid sommaravslutningen och riktar sig till alla elever. Skolledaren försöker säga att man skall vara generös mot sig själv och stolt över sitt nedlagda arbete. Talet berör att omgivningen inte alltid ser och bekräftar det man gör, utan att man har ett eget ansvar för att ge sig själv godkänt. Avslutningsvis önskar talaren att sommarledigheten blir bra och avkopplande så att alla kommer tillbaka stärkta med ny energi och med nya mål att sträva mot.

  179kr
 • Det börjar med en spade

  Det här är ett kåserande tal om människor som är intresserade av trädgårdsarbete och växtodling. Talaren kallar skämtsamt de trädgårdsintresserade för fanatiker och räknar upp ett antal tecken på att ett allvarligt trädgårdsberoende är på gång att utvecklas. Talet passar att hållas i alla sammanhang som har med trädgård och blommor att göra och där man vill ha en lite humoristisk prägel på sitt tal. Talet finns även, med samma namn, under kategorin “Till naturen”. Ur talet:

  Det börjar ofta med en spade. Den blivande trädgårdsfanatikern läser i en tidning och resultatet blir att det måste grävas. Att trädgård är lika med ett ständigt grävande är en lömsk och fördold kunskap i de där tidningarna och böckerna. Det finns hur många intressanta artiklar som helst men inte ett ord om spadar.
  […]
  Trädgårdsmänniskor vandrar runt i livet med kassar fulla av växter som är på väg någonstans. Där har vi orsaken till mördarsniglarnas snabba spridning i vårt land.
  […]
  När väl trädgårdsmänniskan fastnat i missbruket finns ingen väg tillbaka. Hon går över lik för en ovanlig buskros och drar sig inte för att spendera en förmögenhet på rätt sorts gödsel.
  […]
  Det kan kännas hårt att bli brädad för en luktpion – “so what”? När partnern ägnar sig åt pionerna kan man själv gå igång med det där man alltid drömt om.

  159kr
You've just added this product to the cart: