Till världens bästa elever och medarbetare

Till världens bästa elever och medarbetare

Det här talet passar att hållas av en rektor/skolledare på såväl grundskola som gymnasium eller folkhögskola i samband med skolavslutningen vid vårterminen.
 Detta tal innehåller 646 ord och tar 3 minuter och 35 sekunder att framföra.

Det här talet passar att hållas av en rektor/skolledare på såväl grundskola som gymnasium eller folkhögskola i samband med skolavslutningen vid vårterminen. Talaren uttrycker stolthet och glädje över såväl elever som medarbetare.

159kr

Ur talets inledning, mitt och slut:

Ni är så vackra allihop! Somriga och tindrande och förväntansfulla. Jag har varit med om skolavslutningar ganska många gånger i mitt liv och ändå känns det lika pirrigt fortfarande. Det måste vara sommaren som hoppar in i kroppen.

[…]

Någon kanske sitter och funderar på sådant som inte gick så bra det här året. Vilken tur att jag inte behöver berätta om alla saker som jag har misslyckats med i mitt liv. Då skulle ni få sitta här länge och det tror jag inte att ni vill en dag som denna. Jag vill bara påpeka att det är genom att misslyckas som man sedan kan lyckas.

[…]

Till hösten vill jag se er igen, fyllda med den där härliga höstenergin som världens bästa elever och medarbetare har. Det gäller särskilt dig som nu slutar på vår skola.

[…]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Till världens bästa elever och medarbetare”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Tranås, 2017

Information om talskrivaren

 • Till en vän som skall flytta utomlands

  Det sägs att världen krymper, och jag hoppas att det stämmer. Jag vill att den skall krympa rejält. Den kan få bli ungefär så stor som Småland, tycker jag. Det är ren egoism bakom. Efter att ha bott nära och kunnat träffa dig, NN, med kort varsel, blir allt annorlunda nu. Du flyttar iväg, och det är inte bara vår stad/by du lämnar, eller vårt landskap. Nej, du flyttar rejält – ända till X.

  Jag vet att jag förväntas gratulera dig och önska dig lycka till. Men jag tänkte att jag istället skulle säga några väl valda ord om vad du lämnar. För även om det är spännande och kul med X, vill jag bara påminna dig om att vi och Sverige finns kvar här. Och det är inte fy skam det heller.

  Har du till exempel tänkt över det här med jul? Den mest inbitne icke-jul-firare som i vanliga fall inte ens märker att det varit julafton, kommer att längta efter skinka och julgran när det inte längre finns att tillgå. Och om det mot förmodan skulle finnas granar och grisar så är det fel sort.

  134kr
 • Varsågod – friheten är din!

  Talet lämpar sig att hållas av den kvinnliga konfirmandens mor vid en mottagning efter konfirmationen. Budskapet är att modern nu ser sin dotter som en nästan vuxen ung kvinna som från och med nu gör sina egna val. Valet att låta sig konfirmeras i den kristna tron är vad modern främst syftar på. Talet är ganska högtidligt och har en kristen ton.

  Talet återfinns även under kategorin Konfirmation – Konfirmation pojke, anpassat för manlig konfirmand.

  129kr
 • Förlåt mig!

  Detta är ett tal att hållas av dig som har svikit en vän eller kär person och vill be om förlåtelse offentligt. Man kan med fördel lägga till sin egen beskrivning av det man vill be om ursäkt för så blir talet mer personligt.

  189kr
 • Tack för maten på rim – kort, kärnfullt och humoristiskt

  Talaren tycker att festen var trevlig – så varför gå hem? Fräckt och humoristiskt ber han värden att diska undan och plocka fram vad som finns gömt i skåpen.

  119kr
You've just added this product to the cart: