Förväntanstal

Talet är lämpligt att hållas av rektor på skolavslutningen efter vårterminen.
 Detta tal innehåller 689 ord och tar 4 minuter och 47 sekunder att framföra.

Talet är lämpligt att hållas av rektor på skolavslutningen efter vårterminen. Talarens budskap är att man inte kan ändra på det som har hänt, men med en positiv inställning kan man påverka framtiden. Talet innehåller också ett särskilt tack till dem som eventuellt lämnar skolan för att gå vidare på andra skolor eller arbeten.

139kr

Utdrag ur talets början, mitt och slut:

Just nu spritter det nog i benen på många som bara sitter och väntar på att jag skall prata färdigt så att sommarlovet kan få sätta igång. Det där härliga, orörda sommarlovet som ännu ingen har smakat på.

[...]

Du kan lägga ned mycket energi på att tala om för alla hur fel det blev, men skolåret kommer ändå inte tillbaka. Eller också kan du bestämma dig för att lära dig av misstaget och satsa på nytt igen nästa läsår. Visst kan det hända att det går åt skogen igen, men det finns samtidigt en chans att det blir som du vill den här gången.

[...]

Nu föreslår jag att du och jag och vi alla bestämmer oss för att från och med nu så är det förmodligen något bra som kommer att hända. Glad sommar!

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Förväntanstal”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.