Ett inspirerande tal om att göra sommarlovet till återhämtningens tid

Ett inspirerande tal om att göra sommarlovet till återhämtningens tid

Detta tal håller en varm ton och passar att hållas av en lärare eller en rektor till elever i årskurs fem och uppåt (inklusive gymnasiet och komvux) eller för skolans personal.
 Detta tal innehåller 329 ord och tar 2 minuter och 0 sekunder att framföra.

Detta tal håller en varm ton och passar att hållas av en lärare eller en rektor till elever i årskurs fem och uppåt inklusive gymnasiet och komvux) eller för skolans personal. Talet handlar om det viktiga med att fylla på sin energi när man är ledig. Att göra minst en rolig sak under sommarlovet – bara för dess nöjes skull.

Talet uppmuntrar sina åhörare att göra sommarlovet till återhämtningens tid, att ladda sina batterier genom att göra något man tycker om, för att sedan vara härligt energifylld när vårterminen startar talet är med andra ord inte inriktat mot avgångsklasser).

Detta tal finns även, modifierat, under kategorin ”Skolavslutning höst med titeln ”Jul – strålande jul”.

119kr

Utdrag ur början och mitten av talet:

Efter en termin fylld av studier/undervisning, nya kunskaper och erfarenheter, och kanske även nya kompisar/kollegor, är det nu tid för sol, avkoppling och återhämtning.

[…]

Jag hoppas att ni tar chansen och verkligen gör sommarlovet till en härlig tid, att ni får en skön och rogivande sommar och att ni fyller på era kraftreserver genom att passa på att göra sådant ni tycker om.

[…]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Ett inspirerande tal om att göra sommarlovet till återhämtningens tid”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Mjölby, 2016

Information om talskrivaren

 • Att gifta sig: Det stora klivet in i vuxenlivet

  Detta tal passar att hållas av dig som växte upp med bruden. Talet blandar lite romantik, som hör bröllop till, med humoristiska delar som mestadels handlar om livets ”vuxenkliv”. Här är giftermål givetvis ett av dem, vilket även föräldraskapet är. Talet anspelar på att de flesta som gifter sig skaffar barn inom två år efter att äktenskapet har påbörjats.

  Detta tal finns även, något modifierat, under kategorierna ”Bröllop: Till min syster med rubriken ”Att gifta sig: Det kärleksfulla klivet in i vuxenlivet.” samt ”Bröllop: Till brudgummen med rubriken ”Att gifta sig: Det stora klivet in i vuxenlivet.”

  149kr
 • Att få MVG – mycket väl godkänt

  Detta är ett tal för den som har studerat, eller fortfarande studerar, ihop med bruden, oavsett om det skedde/sker på grundskole-, gymnasie-, högskole-, folkhögskolenivå eller komvux. Talet kan även hållas av flera personer.

  Talaren och bruden trivs bra ihop och har ofta väldigt roligt tillsammans. Talet speglar detta genom att hålla en varm ton med humoristiska inslag. Talet knyter an till studietiden genom att likna förberedelserna inför en tenta/ett prov, med dem inför ett bröllop. Själva vigseln får symbolisera tentan/provet.

  I lättsamma ordalag anspelar talet även på att brudparet ska ”fixa” en liten bebis. Här dras skämtsam parallell till fixar- och renoveringstrenden som råder i dagens samhälle.

  149kr
 • Ett inspirerande tal som hyllar såväl sommarledigheten som lärandet

  Detta tal hyllar både lärandet och sommarledigheten. Genom att ta in kunskap utvecklas man som person, vilket leder till en positiv utveckling för både individen och samhället. Och inhämta nya kunskaper kan man göra även när man njuter av sommarlovet.

  En koppling till allas vår Pippi görs, dels som inledning och dels på slutet vilket knyter ihop talet. Även Pippi ville gå i skolan, för hur kan man få sommarlov om man inte innan har jobbat och ansträngt sig?

  Talet riktar sig främst till elever på högstadiet, gymnasiet och vuxenskolan.

  129kr
 • Detta lilla enkla, men dock så starka ord: TACK!

  Efter en god och trevlig middag, vill man gärna tacka för maten. Detta tal passar den person som har värdinnan till bordet, och som då enligt vett och etikett ska stå för tackandet.

  Talet passar både i större och i mindre sammanhang. Det utgår från ordet ”tack”, där varje bokstav i ordet är begynnelsebokstav för var sin beskrivande del av middagen. Förutom att själva anrättningen av middagen ges beröm, tackas även värdparet för hur väl de tar hand om sina gäster och får dem att trivas.

  Detta tal finns även, något modifierat, under kategorin ”Middagstal – allmänt tacktal”.

  129kr
You've just added this product to the cart: