Ett varmt tal – med glimten i ögat

Ett varmt tal – med glimten i ögat

Detta tal beskriver vänskapsbandet mellan bruden och talaren som varmt och starkt, där den största prövningen förmodligen kom under förberedelserna på själva bröllopsdagen.
 Detta tal innehåller 524 ord och tar 3 minuter och 20 sekunder att framföra.

Detta tal beskriver vänskapsbandet mellan bruden och talaren som varmt och starkt, där den största prövningen förmodligen kom under förberedelserna på själva bröllopsdagen. Att hålla en nervös brud – och sig själv – lugn visade sig vara svårare än talaren trodde.

Talaren beskriver bruden som kärleksfull, omtänksam och charmerande, med bra smak – även i sitt val av make. Talet avslutas med ett tack till brudparet, och givetvis en skål. Talet hålls i en varm ton, med glimten i ögat.

Detta tal finns också under kategorin ”Bröllop: Brudens väninna talar med rubriken Ett varmt tal med glimten i ögat, hållet av tärnan.

139kr

Utdrag ur mitten och slutet av talet:

[…]

Att vara tärna är faktiskt inte så glassigt som det låter, inte lika enkelt och flärdfullt som jag trodde. Det betydde inte bara att jag fick chansen att bära en vacker klänning och få håret fixat. En tärna ska tydligen även serva bruden under hela hennes bröllopsdag. Det var uppenbarligen ett kapitel i bröllopsboken som jag skumläste, med alltför stor betoning på ”skum”.

[…]

Den vackra och stämningsfulla vigseln som vi fick var med om tidigare i dag, överträffas enbart av det tjusiga brudparet som bokstavligen strålar tillsammans. Tack NN och NN [brudparet], både för att jag fick vara med här i dag, …

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Ett varmt tal – med glimten i ögat”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
stockholm, 2017

Information om talskrivaren

 • 40-åringen – en ungdom med livserfarenhet

  Detta tal passar att hållas av en person som har upplevt en hel del tillsammans med jubilaren, där humorn är den röda tråden i kamratskapet. Talet ska hållas till en man, men det spelar ingen roll vilket kön talaren själv tillhör. Talet passar oberoende om talaren eller jubilaren har barn eller inte.

  Talet anspelar på och driver med vår syn på stigande ålder och vår ”skräck” över att bli ”medelålders”. Talet innehåller även fakta om vad som hände under jubilarens födelseår, 1971, samt uppväxttid, med speciellt fokus på jubilarens kända årsbarn samt hur fort utvecklingen har gått på den tekniska sidan. Samtidigt dras då paralleller till jubilaren själv.

  Detta tal finns även, något modifierat, riktat till kvinnlig jubilar, med samma titel men i kategorin Födelsedagar: 40 år kvinnlig jubilar, samt under kategorin ”Födelsedagar: 50 år – könsneutrala tal” med rubriken ”50-åringen – en ungdom med livserfarenhet”).

  149kr
 • Jul – strålande jul

  Detta tal håller en varm ton och passar att hållas av en lärare eller en rektor till elever i årskurs sex och uppåt inklusive gymnasiet och komvux). Det lämpar sig även för skolans personal. Talet handlar om det viktiga med att fylla på sin energi när man är ledig. Att göra minst en rolig sak under jullovet – bara för dess nöjes skull.

  Talet uppmuntrar sina åhörare att göra jullovet till återhämtningens tid, att ladda sina batterier genom att göra något man tycker om, för att sedan vara härligt energifylld när vårterminen startar.

  119kr
 • Viktigaste byggstenen

  Detta tal passar att hållas av företrädaren för ett företag som ser sina medarbetare som de viktigaste länkarna i verksamheten; ett företag som i huvudsak baseras på medarbetarna och deras kompetens. Det är kollegornas kunskap och arbete som är företagets motor.

  Talaren välkomnar den/de nya medarbetaren/medarbetarna till en organisation som är medveten om hur viktig personalen är för företagets framgång.

  149kr
 • En stolt far till bruden håller ett varmt tal som lockar fram många leenden

  Detta tal håller en varm ton som dessutom lockar fram många leenden. Det passar en man som inte brukar bli rörd på bröllop – förutom när hans ”lilla flicka” gifter sig. Det visar sig nämligen vara svårare än man kunde tro att hålla känslorna i styr när ens lilla flicka visar för sin far att hon har blivit stor.

  Talet tar även upp att en trevligare make hade dottern inte kunnat få, inte ens om talaren själv hade valt honom. Talet avslutas med hur bra det känns att talaren får dela denna högtidsdag med alla kära gäster, som vid sidan av brudparet är de som gör festen.

  Detta tal finns också under kategorin ”Brudens far talar till sin dotter med rubriken En stolt far håller ett varmt tal som lockar fram många leenden.

  139kr
You've just added this product to the cart: