Att bli gammal, nej, jag menar äldre

Att bli gammal, nej, jag menar äldre

Detta är ett tal som driver med vår syn på vad som är ungt och vad som är gammalt.
 Detta tal innehåller 688 ord och tar 4 minuter och 30 sekunder att framföra.

Detta är ett tal som driver med vår syn på vad som är ungt och vad som är gammalt. Det hålls i en lättsam ton och frambringar glada, igenkännande skratt, från både jubilaren och gästerna.

Talet passar bäst att hållas av en person som är i 25-45-årsåldern. Det tar upp flera typiska tecken i punktform, vilka visar på att man är äldre än man tror. Dessa tecken är givetvis ingen exakt vetenskap, utan snarare något som talaren har observerat. Talet nämner 18 ålderstecken, både större och mindre.

Detta tal finns även under kategorin Födelsedagar: 40 år.

149kr

Utdrag ur början och mitten av talet:

Oftast vill man inte inse att man faktiskt har blivit äldre, det vill säga blivit gammal. Jag känner mig lika ung och oförståndig i dag som för tio år sedan, vilket säkert även du gör, kära NN [jubilaren]. ”Visst har väl jag ett ungdomligt sinne, modern smak och hippt sätt?”, tänker man. Men ändå märker man det, det har på något sätt smugit sig på en: man är inte en ungdom längre.

[…]

• Du inser nu, när (du och) dina kompisar skaffar/har skaffat barn, att föräldrar också är självständiga människor med vilja, åsikter och intressen. Detta gällde aldrig dina egna föräldrar när du själv var liten.

[…]

• Du väljer att sätta dig långt fram i bussen, för längst bak sitter bara stökiga tonåringar.

[…]

• Dina kläder har en tendens att krympa när de lämnas obevakade i garderoben alltför länge.

[…]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Att bli gammal, nej, jag menar äldre”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Sollentuna, 2017

Information om talskrivaren

 • 40-åringen – en ungdom med livserfarenhet

  Detta tal passar att hållas av en person som har upplevt en hel del tillsammans med jubilaren, där humorn är den röda tråden i vänskapsbandet. Talet ska hållas till en kvinna, men det spelar ingen roll vilket kön talaren själv tillhör. Talet passar oberoende om talaren eller jubilaren har barn eller inte.

  Talet anspelar på och driver med vår syn på stigande ålder och vår ”skräck” över att bli ”medelålders”. Talet innehåller även fakta om vad som hände under jubilarens födelseår, 1971, samt uppväxttid, med speciellt fokus på jubilarens kända årsbarn samt hur fort utvecklingen har gått på den tekniska sidan. Samtidigt dras paralleller till jubilaren själv.

  Detta tal finns även, något modifierat, riktat till manlig jubilar, med samma titel men i kategorin ”Födelsedagar: 40 år manlig jubilar”, samt under kategorin ”Födelsedagar: 50 år – könsneutrala tal” med rubriken ”50-åringen – en ungdom med livserfarenhet”).

  149kr
 • Mössan av för studenten/studentskan NN!

  Detta tal passar att hållas av en förälder till en nybliven student. Talaren påpekar att sonen/dottern, i och med studenten, har tagit ett stort steg mot vuxenlivet. Han/hon öppnar på sin studentdag dörren mot något nytt, okänt och spännande. Talaren hoppas samtidigt att sonen/dottern inte stänger dörren helt till sitt gamla liv; sin familj.

  Talet är kort och kärnfullt. Det gör kopplingar både till den klassiska studentramsan ”För vi har tagit studenten” samt den välkända och traditionsrika studentsången ”Sjung om studentens lyckliga dag”.

  119kr
 • Viktigaste byggstenen

  Detta tal passar att hållas av företrädaren för ett företag som ser sina medarbetare som de viktigaste länkarna i verksamheten; ett företag som i huvudsak baseras på medarbetarna och deras kompetens. Det är kollegornas kunskap och arbete som är företagets motor.

  Talaren välkomnar den/de nya medarbetaren/medarbetarna till en organisation som är medveten om hur viktig personalen är för företagets framgång.

  149kr
 • Tredje gången gillt!

  Detta tal passar att hållas av en person som är yngst i sin egen syskonskara. Dopbarnet har två äldre syskon, och därmed är även han/hon yngsta barnet.

  Talaren poängterar fördelarna med att vara det yngsta syskonet, samt ger förslag på hur nackdelarna kan vändas till något positivt. Detta sägs som råd och tips till den nydöpta/nydöpte, i en såväl varm som humoristisk ton.

  Talet passar oberoende av vilket kön talaren eller barnet tillhör.

  139kr
You've just added this product to the cart: