40-åringen – en ungdom med livserfarenhet

40-åringen – en ungdom med livserfarenhet

Detta tal passar att hållas av en person som har upplevt en hel del tillsammans med jubilaren, där humorn är den röda tråden i kamratskapet.
 Detta tal innehåller 697 ord och tar 4 minuter och 50 sekunder att framföra.

Detta tal passar att hållas av en person som har upplevt en hel del tillsammans med jubilaren, där humorn är den röda tråden i kamratskapet. Talet ska hållas till en man, men det spelar ingen roll vilket kön talaren själv tillhör. Talet passar oberoende om talaren eller jubilaren har barn eller inte.

Talet anspelar på och driver med vår syn på stigande ålder och vår ”skräck” över att bli ”medelålders”. Talet innehåller även fakta om vad som hände under jubilarens födelseår, 1971, samt uppväxttid, med speciellt fokus på jubilarens kända årsbarn samt hur fort utvecklingen har gått på den tekniska sidan. Samtidigt dras då paralleller till jubilaren själv.

Detta tal finns även, något modifierat, riktat till kvinnlig jubilar, med samma titel men i kategorin Födelsedagar: 40 år kvinnlig jubilar, samt under kategorin ”Födelsedagar: 50 år – könsneutrala tal” med rubriken ”50-åringen – en ungdom med livserfarenhet”).

149kr

Utdrag ur olika delar av talet:

[…]

Har ni tänkt på att när vi var 20 år, var alla 40-åringar gamla tråkmånsar som var så där ”stelt vuxna” och aldrig kunde släppa loss? Nu, däremot, är vi/alla 40-åringar lika spralliga och roliga som en 20-åring, fast med mer erfarenhet och livsvisdom.

[…]

1971 var ett gyllene år. Det året föddes flera stora stjärnor, där du givetvis är den starkast lysande av dem alla. Detta, trots att du är årsbarn med celebriteter såsom: skådespelarna Alexandra Rapaport och Jonas Karlsson, sportstjärnorna Mats Sundin, Henke Larsson och Pete Sampras, […] Tänka sig att så många unga och fräscha personer redan har hunnit bli 40 år.

[…]

NN, du hade en tuff uppväxt med bara två TV-kanaler. Sveriges andra kanal, TV2, startade så sent som två år innan du föddes. Du fick dock förmånen att se programmen i färg då 1967 var premiärår för kulörta sändningar.

[…]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “40-åringen – en ungdom med livserfarenhet”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Saltsjöbaden, 2015

Information om talskrivaren

 • 40-åringen – en ungdom med livserfarenhet

  Detta tal passar att hållas av en person som har upplevt en hel del tillsammans med jubilaren, där humorn är den röda tråden i vänskapsbandet. Talet ska hållas till en kvinna, men det spelar ingen roll vilket kön talaren själv tillhör. Talet passar oberoende om talaren eller jubilaren har barn eller inte.

  Talet anspelar på och driver med vår syn på stigande ålder och vår ”skräck” över att bli ”medelålders”. Talet innehåller även fakta om vad som hände under jubilarens födelseår, 1971, samt uppväxttid, med speciellt fokus på jubilarens kända årsbarn samt hur fort utvecklingen har gått på den tekniska sidan. Samtidigt dras paralleller till jubilaren själv.

  Detta tal finns även, något modifierat, riktat till manlig jubilar, med samma titel men i kategorin ”Födelsedagar: 40 år manlig jubilar”, samt under kategorin ”Födelsedagar: 50 år – könsneutrala tal” med rubriken ”50-åringen – en ungdom med livserfarenhet”).

  149kr
 • Utsökt smak går onekligen i arv

  Detta är ett tal för den som inte vill hålla ett långt anförande, men som gärna vill gratulera sin son och hans brud, samt uttrycka sin glädje över giftermålet genom några värmande och underhållande ord.

  Talet är kort och kärnfullt och förmedlar hur stolt fadern och eventuellt även modern) är över att se sin son göra ett sådant bra val. Paralleller dras till att även fadern gjorde ett lika bra val själv en gång i tiden, då han valde brudgummens mor. Talet passar oberoende om brudgummens föräldrar är/har varit gifta, eller inte.

  Bruden kom snabbt in i brudgummens familj, och var redan från början en naturlig del av densamma.

  Detta tal finns också under kategorin Bröllop: Brudens förälder/svärförälder talar samt ”En far eller mor talar till brudparet”.

  119kr
 • Ett inspirerande tal som hyllar såväl sommarledigheten som lärandet

  Detta tal hyllar både lärandet och sommarledigheten. Genom att ta in kunskap utvecklas man som person, vilket leder till en positiv utveckling för både individen och samhället. Och inhämta nya kunskaper kan man göra även när man njuter av sommarlovet.

  En koppling till allas vår Pippi görs, dels som inledning och dels på slutet vilket knyter ihop talet. Även Pippi ville gå i skolan, för hur kan man få sommarlov om man inte innan har jobbat och ansträngt sig?

  Talet riktar sig främst till elever på högstadiet, gymnasiet och vuxenskolan.

  129kr
 • Du och jag, NN

  Tal hållet utav gudmor, gudfar eller fadder till sitt nya gudbarn/fadderbarn. Talet är kärleksfullt, med en humoristisk ton, och handlar om det speciella band som talaren hoppas ska finnas mellan sitt gudbarn/fadderbarn och henne/honom själv.

  149kr
You've just added this product to the cart: