40-åringen – en ungdom med livserfarenhet

Detta tal passar att hållas av en person som har upplevt en hel del tillsammans med jubilaren, där humorn är den röda tråden i kamratskapet.
 Detta tal innehåller 697 ord och tar 4 minuter och 50 sekunder att framföra.

Detta tal passar att hållas av en person som har upplevt en hel del tillsammans med jubilaren, där humorn är den röda tråden i kamratskapet. Talet ska hållas till en man, men det spelar ingen roll vilket kön talaren själv tillhör. Talet passar oberoende om talaren eller jubilaren har barn eller inte.

Talet anspelar på och driver med vår syn på stigande ålder och vår ”skräck” över att bli ”medelålders”. Talet innehåller även fakta om vad som hände under jubilarens födelseår, 1971, samt uppväxttid, med speciellt fokus på jubilarens kända årsbarn samt hur fort utvecklingen har gått på den tekniska sidan. Samtidigt dras då paralleller till jubilaren själv.

Detta tal finns även, något modifierat, riktat till kvinnlig jubilar, med samma titel men i kategorin Födelsedagar: 40 år kvinnlig jubilar, samt under kategorin ”Födelsedagar: 50 år – könsneutrala tal” med rubriken ”50-åringen – en ungdom med livserfarenhet”).

149kr

Utdrag ur olika delar av talet:

[…]

Har ni tänkt på att när vi var 20 år, var alla 40-åringar gamla tråkmånsar som var så där ”stelt vuxna” och aldrig kunde släppa loss? Nu, däremot, är vi/alla 40-åringar lika spralliga och roliga som en 20-åring, fast med mer erfarenhet och livsvisdom.

[…]

1971 var ett gyllene år. Det året föddes flera stora stjärnor, där du givetvis är den starkast lysande av dem alla. Detta, trots att du är årsbarn med celebriteter såsom: skådespelarna Alexandra Rapaport och Jonas Karlsson, sportstjärnorna Mats Sundin, Henke Larsson och Pete Sampras, […] Tänka sig att så många unga och fräscha personer redan har hunnit bli 40 år.

[…]

NN, du hade en tuff uppväxt med bara två TV-kanaler. Sveriges andra kanal, TV2, startade så sent som två år innan du föddes. Du fick dock förmånen att se programmen i färg då 1967 var premiärår för kulörta sändningar.

[…]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “40-åringen – en ungdom med livserfarenhet”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Saltsjöbaden, 2015