En tid för återhämtning

Detta är ett lättsamt, positivt och pedagogiskt uppbyggt tal där rektor eller lärare, förutom att berätta hur duktiga barnen har varit under terminen, även beskriver en viktig anledning till varför de har sommarlov, nämligen att det är en tid för vila och återhämtning.
 Detta tal innehåller 441 ord och tar 3 minuter och 0 sekunder att framföra.

Detta är ett lättsamt, positivt och pedagogiskt uppbyggt tal där rektor eller lärare, förutom att berätta hur duktiga barnen har varit under terminen, även beskriver en viktig anledning till varför de har sommarlov, nämligen att det är en tid för vila och återhämtning. Talaren menar dessutom att det är extra bra om man har det roligt på sommarlovet! För att konkretisera detta använder sig talaren av lättsamma och lättförståeliga exempel.

I huvudsak vänder sig hon/han till eleverna, men talet rymmer även ett underförstått budskap till de vuxna, som förmodligen är i lika stort behov av vila som barnen. I talets slut knyts allt ihop med att samtliga barn och vuxna önskas ett riktigt skönt och roligt sommarlov!

159kr

Utdrag ur talet:

[...]

Nu är det bara några korta få minuter kvar innan sommarlovet börjar. Jag vet att ni har längtat riktigt mycket efter det!

[...]

Det är samma sak som om ni skulle springa tio varv runt skolan så fort ni kan. Då blir ni förmodligen riktigt trötta, men om ni vilar några minuter efteråt får ni snabbt tillbaka mycket spring i benen och så orkar ni springa några varv till!

[...]

Min enda läxa som jag har till er under sommarlovet är därför att ni ska se till att ni får det riktigt roligt!

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “En tid för återhämtning”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Göteborg, 2017