Crea diem!

Uttrycket ”carpe diem” (fånga dagen) känner förmodligen många till, men sannolikt är färre familjära med talesättet ”crea diem” (skapa dagen) – i alla fall om man räknar bort filmcitatet: ”go ahead, make my day”.
 Detta tal innehåller 388 ord och tar 2 minuter och 41 sekunder att framföra.

Uttrycket ”carpe diem” (fånga dagen) känner förmodligen många till, men sannolikt är färre familjära med talesättet ”crea diem” (skapa dagen) – i alla fall om man räknar bort filmcitatet: ”go ahead, make my day”. I detta tal väver du som rektor/lärare ihop de två latinska uttrycken och uppmanar eleverna att fånga ögonblicket som de befinner sig i just nu, men att också ta till lite initiativförmåga för att skapa det perfekta sommarlovet.

 

159kr

Talets slut:

[...]

Vad jag vill ha sagt med ”crea diem”, är att jag tror att det inte bara räcker med att vänta sig att all lycka och alla de bästa sommarlovsdagarna hux flux ska falla ner från himlen. Istället behövs initiativ och handlingskraft - lite action med andra ord - för att få sommarlovet med stort ”S”. Den delen är ni – kära elever – ansvariga för. Sommarlovet blir lika bra som ni gör det till. Carpe diem, crea diem! Skapa er ett riktigt skönt sommarlov!

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Crea diem!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Kälarne, 2016