Gör inte som jag!

Gör inte som jag!

”Gör inte som jag” är rektorns/lärarens uppmaning till eleverna inför vår- eller höstterminens start.
 Detta tal innehåller 572 ord och tar 3 minuter och 58 sekunder att framföra.

”Gör inte som jag” är rektorns/lärarens uppmaning till eleverna inför vår- eller höstterminens start. Det är lätt att vänta till sista minuten med att göra något och i detta fall var rektorn/läraren själv lite sent ute med att förbereda sitt tal. Talaren använder exemplet till att uppmuntra eleverna till god planering under terminen när det gäller deras studier. Tonen är lättsam snarare än förmanande och talaren bjuder gärna på sig själv.

149kr

Utdrag ur talet:

[...]

Ni ska veta att jag satt ordentligt fundersam vid mitt skrivbord för att komma på några vettiga och kloka ord att dela med mig av till er idag. För det är just så, att jag vill säga något som inte bara låter bra, utan som dessutom har en liten extra knorr.

[...]

Efter att jag hade funderat ett tag kände jag hur pressen på mig ökade. Svetten började tränga fram och hjärtat bultade lite extra. Eller, så illa var det kanske inte, men lite press kände jag i alla fall. Då slog det mig! Med en gång dök det upp vad jag ville ha sagt till er. Det var: Gör inte som jag!

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Gör inte som jag!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Resan och målet

  Detta är ett lagom kort och lättsamt tal som passar att hållas av de flesta. Talaren kan alltså vara en släkting, en vän till familjen eller liknande. Det handlar om att resan ofta är lika mycket värd som själva målet. För hur viktigt och stort skulle målet vara om det inte vore för allt studenten har klarat på resan dit?

  139kr
 • Jag är inte bara bestman, jag är även brorsa

  Detta är ett snyggt tal där humor och seriositet blandas för att skapa ett minnesvärt ögonblick för brudgummen. Brorsorna har en god relation som gör att de kan skämta med varandra. Talaren är förmodligen en rätt öppen och glad person.

  Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till brudgummen – Till bror.

  149kr
 • Att gå i pension är som att stå på en järnvägsstation!

  Detta är ett allmänt pensionsavtackningstal hållet av chef eller kollega. Det passar för de flesta pensionärer.

  Talet återfinns även under kategorin Pension – En kvinna går i pension.

  149kr
 • En valborgsmässoafton med stort V

  Med finurlighet och glimten i ögat vill talaren hälsa våren med stort V välkommen. Talet, som handlar om värmen, växtligheten och vännerna, anspelar genomgående på bokstaven v.

  159kr
You've just added this product to the cart: