Gör inte som jag!

”Gör inte som jag” är rektorns/lärarens uppmaning till eleverna inför vår- eller höstterminens start.
 Detta tal innehåller 572 ord och tar 3 minuter och 58 sekunder att framföra.

”Gör inte som jag” är rektorns/lärarens uppmaning till eleverna inför vår- eller höstterminens start. Det är lätt att vänta till sista minuten med att göra något och i detta fall var rektorn/läraren själv lite sent ute med att förbereda sitt tal. Talaren använder exemplet till att uppmuntra eleverna till god planering under terminen när det gäller deras studier. Tonen är lättsam snarare än förmanande och talaren bjuder gärna på sig själv.

149kr

Utdrag ur talet:

[...]

Ni ska veta att jag satt ordentligt fundersam vid mitt skrivbord för att komma på några vettiga och kloka ord att dela med mig av till er idag. För det är just så, att jag vill säga något som inte bara låter bra, utan som dessutom har en liten extra knorr.

[...]

Efter att jag hade funderat ett tag kände jag hur pressen på mig ökade. Svetten började tränga fram och hjärtat bultade lite extra. Eller, så illa var det kanske inte, men lite press kände jag i alla fall. Då slog det mig! Med en gång dök det upp vad jag ville ha sagt till er. Det var: Gör inte som jag!

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Gör inte som jag!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.