Hösten blir en lång, stärkande vandring in i mörkret

Hösten blir en lång, stärkande vandring in i mörkret

En glad och lagom ironisk rektor talar till högstadie- eller gymnasieelever.
 Detta tal innehåller 420 ord och tar 2 minuter och 10 sekunder att framföra.

En glad och lagom ironisk rektor talar till högstadie- eller gymnasieelever. Talet är humoristiskt och även ärligt, på så sätt att rektor erkänner att det kan finnas fler spännande saker i livet än skolarbete.

119kr

Utdrag ur olika delar av talet följer nedan:

Äntligen är dagen här. Om ni bara visste hur jag har längtat. Att få stå här nu och hälsa er välkomna tillbaka till skolan känns som en utmaning. Ni har gått i skolan i så pass många år redan, att ni är vana vid samlingar där sådana som jag talar. Nu står jag här igen och ni sitter där. […]

[…] Nationella prov i matte är nog i ärlighetens namn inte det mest upphetsande som väntar er i livet just nu; i alla fall inte i en mer positiv bemärkelse. […]

[…] Med tanke på att tiden går rasande fort när man har roligt är det strax dags för sommar igen. Ni har blivit ett helt år äldre och kommer återigen att sitta här och lyssna när jag ger er några väl valda ord. Passa på att njut av skolan och livet fram till dess.

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Hösten blir en lång, stärkande vandring in i mörkret”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Kullavik, 2015

Information om talskrivaren

 • Badbomber

  Ett litet “mysrim” som inte avslöjar allt för mycket.

  Fräsande dofter och färgen så klar…

   

  79kr
 • Jag kommer att sakna den jag blev i din närhet

  Talet passar att hållas till minne av en glad och öppen person med en stor närvaro och många vänner som hon eller han var rädd om. Den som talar är en vän som i början av vänskapen var blyg och inte riktigt vågade ta för sig av livet. Detta är ett mycket vackert men enkelt tal fyllt av känsla.

  115kr
 • Mor talar till sin son om tiden som har gått sedan dopet

  Talet handlar om att lära känna varandra och bli en del av varandras liv. Det rymmer stor ärlighet, kärlek och närhet, utan att bli sentimentalt. Tilltalet är direkt och i grunden finns en varm ton av humor.

  Början av talet:

  Det är knappt 14 år sedan jag stod med dig på armen i kyrkan. Då hade jag en omtumlande tid bakom mig. Vi hade precis börjat lära känna varandra på riktigt. Du var beroende av min närhet för att må bra. På vissa sätt kan det kännas som om det inte var länge sedan. Jag kan ännu känna den varma, lugna lyckokänslan i magen. Ingenting var farligt och världen var så vacker när du sov, med ditt lilla huvud mot min axel.

  129kr
 • Inför sommarlovet talar läraren om drömmar, blommor och lugn

  Det här är ett finstämt tal om förväntningar inför sommarlovet. En liten berättelse vävs in och sedan skickas blombuketten runt bland eleverna. Talet passar bra för yngre barn, men även äldre högstadiet och uppåt) så länge de har lite fantasi och förmåga att koncentrera sig och slappna av.
  Tiden som talet tar är drygt 3 minuter, exklusive den övning som ingår mot slutet av talet.
  Rekvisita som behövs är en blombukett med en blomma till varje elev.

  149kr
You've just added this product to the cart: