En hjälte i det tysta, Från passionerad till pensionerad samt Tack och lov! Tre tal till läraren som går i pension

Tal 1: En hjälte i det tysta.
 Detta tal innehåller 993 ord och tar 6 minuter och 53 sekunder att framföra.

Tal 1: En hjälte i det tysta. Tacktal till en lärare som går i pension. Taltid 2 min. 12 sek.

Många levererar kunskap och det som behövs för att sköta arbetet. Läraren oväsentligt om det är en man eller kvinna) som nu går i pension har däremot gått ett steg längre och har verkligen dels velat förbättra skolan, dels velat vara ett stöd för eleverna.

Förutom att bara uttrycka uppskattning till den blivande pensionären har talet en undermening som uttrycker uppskattning till hela lärarkåren och får på så sätt ”dubbel effekt”.

Talet finns även under rubriken ” Avskedstal – Tack till pensionären” samt under ”Pension – en kvinna går i pension”.

318kr

Utdrag ur talet:

En lärare är många gånger en hjälte i det tysta: en person som ger mer än han får, som har uppskattande ord till övers när de som mest behövs, som osjälviskt gläds åt att se andra lyckas.

[...]

För många barn/ungdomar har du blivit en trygghet, någon som de har kunnat vända sig till när så har behövts. Du har varit deras hjälte.

[...]

*****

Tal 2: Från passionerad till pensionerad. Tacktal till läraren som går i pension. Taltid: 2 min. 51 sek.

I detta lättsamma avtackningstal tackas den tidigare läraren/lärarinnan för den tid han/hon har vigt åt eleverna. Läraren/Lärarinnan får höra att han/hon är en uppskattad person och han/hon önskas all lycka i framtiden.

Talet förmedlar även uppskattning och tacksamhet över läraryrket. Det beskriver på ett glatt, men samtidigt seriöst, sätt läraryrket som det är. De tuffa sidorna undanhålls inte, men framför allt är det alla de positiva egenskaperna som lyfts fram. På detta sätt blir talet indirekt ett inspirerande inslag även för den övriga lärarkåren. Det är ett tal som förmodligen lockar fram igenkännande nickar och leenden bland åhörarna samtidigt som det ger dem den uppskattning som de förtjänar.

$Utdrag ur olika delar av talet:

[...]

Ditt yrkesval visar på en stor generositet. Jag tänker på att du varje enskild dag har gett eleverna en stor och viktig gåva, nämligen kunskap.

[...]

Läraryrket är underbart - i alla fall för det mesta - och även om du nu försvinner från skolans lokaler ska du komma ihåg att du fortfarande lever kvar här i väggarna och bland minnena, både hos oss och bland eleverna. För är det någon som man alltid kommer ihåg är det ens lärare.

[...]

*****

Tal 3 (kostnadsfritt): Tack och lov! Tacktal till en lärare som går i pension. Taltid: 1 min. 58 sek.

Talet är skrivet till en lärare som tycker att det ska bli rätt skönt att få gå i pension, samtidigt som hon/han också kommer att se tillbaka på undervisningstiden med många fina minnen.

Förutom att tacka för tiden som skolan fått ha henne/honom till låns, beskriver talaren att den nyblivne pensionären är en betydelsefull person som kommer att bli ihågkommen av många, både bland eleverna och bland skolpersonalen. Talet passar för en talare som vill säga några minnesvärda ord samtidigt som hon/han har glimten i ögat.

$Utdrag ur talets slut.

[...]

Vad som nu står på schemat för dig är ledighet, ledighet och åter ledighet. Eller som eleverna kanske skulle uttrycka det: ”lov”. Du kanske snarare säger: ”Tack och lov!”, men jag hoppas - och framför allt tror - att du också kommer att tänka tillbaka på den här tiden som du haft hos oss med glädje.

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “En hjälte i det tysta, Från passionerad till pensionerad samt Tack och lov! Tre tal till läraren som går i pension”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren