Några goda råd om att skriva och att framföra ett humoristiskt tal

Några goda råd om att skriva och att framföra ett humoristiskt tal

Detta är ingen färdig mall för humoristiska tal utan några råd som gäller ämnet, talets struktur och längd samt hur du bäst framför talet.
 Detta tal innehåller 690 ord och tar 4 minuter och 47 sekunder att framföra.

Detta är ingen färdig mall för humoristiska tal utan några råd som gäller ämnet, talets struktur och längd samt hur du bäst framför talet. Du får dessutom vägledning till vad du bör undvika i dina försök att vara rolig.

Alla har vi en liten pajas boende inom oss, det gäller bara att veta hur man plockar fram den.

159kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur olika delar av guiden:

Att berätta ett litet skämt i ett litet sällskap bestående av 5 personer är inte svårt. Men att försöka vara lustig inför ca 30 släktingar och vänner i minst 5 minuter är ett konststycke. Du kanske inte lyckas få alla att gapskratta, och några vill kanske inte ens dra på munnen. Alla är ju inte födda stå-upp-komiker, och därför vill jag ge dig några råd.

Vi kan börja med ämnet. Du kan redan nu glömma din favoritvits, den tar säkert endast 30 sekunder att framföra, och dessutom har nog de flesta redan hört den.

[...]

Risken finns att du tar upp saker som den som talet är riktat till överhuvudtaget inte vill kännas vid. För att undvika detta kan du höra dig för bland dennes vänner och släktingar för att försäkra dig om att några fler redan vet. Du eliminerar därmed risken att röja en pinsam hemlighet.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Några goda råd om att skriva och att framföra ett humoristiskt tal”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Vart tog den manliga strippan vägen?

  Du ska hålla tal på en tjejmiddag och behöver något som de andra deltagarna inte glömmer i första taget, ett tal med sting som öppnar för många skratt. Talet är, trots titeln, relativt rumsrent och passar därför utmärkt i både mindre sällskap där kvinnorna känner varandra sedan förut eller i större sällskap där stämningen behöver lättas upp lite grann.

  Talet finns även under kategorin ”Herr-/tjejmiddagar – Tjejmiddagar”.

  129kr
 • ”Lejonet.” En hyllning till en person som är född i stjärntecknet lejonet

  Detta är en lättsam och, emellanåt, humoristisk födelsedagshälsning. Texten, som är upplagd som ett horoskop, är bunden till stjärntecknet lejonet, 23/7–23/8. Eftersom ordet ”födelsedag” inte nämns i själva texten kan den även skickas vid annat jubileumstillfälle än födelsedagsfirande.

  Texten finns i en liknande version under kategorin ”Födelsedagar efter stjärntecken”.

  Några rader ur olika delar av texten:

  Hej! Jag kan inte närvara i egen person trots att det är din högtidsdag. Jag får istället på detta vis önska dig all lycka och glädje i framtiden. Ett säkert sätt att få veta vad framtiden har i sitt sköte är att gå till en siare.

  […]

  … och när du får en chans att visa din kärlek kan dina flörtar ibland slinta åt alla håll, samtidigt som du naturligtvis kräver odelad uppmärksamhet av din partner. Du är med andra ord fullt normal.

  […]

  129kr
 • Pizza-slicer

  Innehåller 16 rader.

  Början av julklappsrimmet:

  Alltid snygga kanter,
  inget mera klet.
  När du med flinka fingrar
  öppnat ditt paket. […]

  79kr
 • Nyårslöften

  Ett lättsamt och humoristiskt nyårstal som bland annat tar upp det eviga nyårsproblemet: nyårslöftena. Talet passar att framföras i såväl ett litet som ett stort sällskap, alldeles innan tolvslaget.

  Några rader ur talet:

  […]

  Vi får inte glömma löftet som alltid ges på nyårsdagens morgon, när man har vaknat efter två timmars sömn och undrar vem som har använt ens mun för att göra sin morgontoalett i.

  […]

  Så gör er redo, mina vänner, för snart, alldeles snart får vi ta farväl av det gamla året och med öppna famnar ta emot det nya.

  Gott nytt år på er alla.

  124kr
You've just added this product to the cart: