Search
Generic filters
Exakt resultat
Sök titel
Sök innehåll
Search
Generic filters
Exakt resultat
Sök titel
Sök innehåll

Vad är en medmänniska

Det här talet är en predikan om medmänsklighet och solidaritet.
 Detta tal innehåller 476 ord och tar 3 minuter och 30 sekunder att framföra.

Det här talet är en predikan om medmänsklighet och solidaritet. Med hjälp av citat och referat från tre bibelställen i det nya testamentet förklarar talaren vad som kännetecknar en god medmänniska, eller en nästa. Dessa citat och referat hämtas från Matteus 7:12, Lukas 10:30-36 Den barmhärtige samariten) samt Galaterna 6:9. Det handlar om att betrakta människor som medspelare i stället för motspelare samt att betrakta människor som tillgångar i stället för bördor. Budskapet är också att godhet i det långa loppet alltid lönar sig medan ondska inte gör det.

Artikelnr: 4446
149kr
Utdrag ur talet:

Vad är en medmänniska eller en nästa? Ordet i sig associerar till något positivt och de flesta vill gärna vara en medmänniska. Men vad innebär det egentligen att vara en medmänniska?

[…]

Det lustiga är att även om du inte strävar efter egen vinning, kommer du förmodligen att tjäna på det beteendet. Förutom att det känns skönt inombords när man har hjälpt en annan människa kommer troligen den granne som du hjälper även att hjälpa dig när behovet uppstår.

[…]

Sätter vi människan främst i våra kontakter med andra eller låter vi sådant som nationalitet, ras, klass, och kön påverka?

[…]

Customer reviews

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Vad är en medmänniska”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Avesta, 2016

Information om talskrivaren

F118YFV8
Inga tal i varukorgen