Meningen med livet

Meningen med livet

Detta är ett tal som handlar om att få, och att leva tillsammans med, ett barn med ett handikapp.
 Detta tal innehåller 612 ord och tar 4 minuter och 15 sekunder att framföra.

Detta är ett tal som handlar om att få, och att leva tillsammans med, ett barn med ett handikapp. Talet tar upp de svårigheter som man får uppleva som förälder till ett barn med ett handikapp, och hur meningslöst det ibland kan kännas. En röd tråd genom talet är orden ”meningen med livet”, och talet avslutas ljust och uppmuntrande.

139kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur olika delar av talet:

[...]

Det är när man inser att det som fattas ens barn inte kan rättas till, som man blir tvungen att acceptera det faktum att man har blivit förälder till ett barn med ett handikapp.

Det låter som en börda, och visst är det så många gånger. Livet för resten av familjen blir sig inte likt. Det kan innebära allt från att avsätta en stor del av sin fritid till att stimulera sitt barn, till att finna sig i att ens hem blir mer likt en institution, fylld av olika hjälpmedel och en stab av assistenter.

[...]

Om man då tänker på alla de ljusa stunder som man får tillsammans med sitt barn, alla de små framsteg som barnet gör i sin egen takt,

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Meningen med livet”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Meningen med livet

  Detta är ett tal som tar upp några anledningar till utbrändhet och går på djupet med frågan ”Vad är meningen med livet?”. Talet passar att framföras i såväl mindre sällskap som vid större föredrag.

  Några rader ur talet:

  Vad är meningen med livet? Det är en fråga som kan ältas och nagelfaras flera gånger om. Är meningen med livet att hela tiden sträva efter något, eller är det att känna tillfredsställelse över nuet? Kan meningen med livet kanske vara att var och en ska bli lycklig i sin värld?

  […]

  För många går dock livet sin gilla gång och deras drömmar förblir drömmar. Om man tänker efter skulle nog livet te sig ganska torftigt om man uppnådde alla sina drömmars mål. Frågan är om det sedan skulle finnas kvar någon mening med livet.

  Jag tror inte att det finns något rätt svar på frågan ”Vad är meningen med livet?”, utan man får gå till sig själv.

  […]

  149kr
 • Syster Yster

  Ett humoristiskt bröllopstal där brudens bror jämför sig och sin syster med figurerna i TV-programmet för barn som handlade om ”Lillstrumpa” och ”Syster Yster”. Talet går även ut på att bruden var en vildhjärna och pojkflicka som barn; killarnas skräck och lärarnas fasa.

  Talet innehåller 299 ord inklusive anvisningar i texten.

  Några rader ur talet:

  […]

  Jag har fått vara med om att min vildhjärna till syster har stadgat sig.

  […]

  Nu vill jag inte påstå att det finns många likheter mellan mig och figuren ”Lillstrumpa”. Inte är väl jag fullt så trist och torftig? Däremot tycker jag att du, min kära syster, alltid har varit och kommer att förbli en ”Syster Yster” för mig; alltid på alerten…

  […]

  139kr
 • En dotters hyllning till sin mamma

  Detta är en dotters hyllning till mamma. Talaren ska vara 30 år eller äldre och ha en egen familj. Talet, som är skrivet i en lättsam och ibland lite humoristisk ton, handlar om att man till slut kommer till insikt om hur oumbärlig mamma trots allt har varit under alla år.

  Talet finns även under kategorin Mors dag.

  149kr
 • ”Skorpionen.” En hyllning till en person som är född i stjärntecknet skorpionen

  En lättsam och emellanåt humoristisk födelsedagshälsning. Texten, som är upplagd som ett horoskop, är bunden till stjärntecknet skorpionen (24/10–22/11). Eftersom ordet ”födelsedag” inte nämns i själva texten kan den även framföras vid annat jubileumstillfälle än födelsedagsfirande.

  Texten finns i en liknande version under kategorin ”Födelsedagar efter stjärntecken”.

  Några rader ur olika delar av texten:

  Hej! Jag kan inte närvara i egen person trots att det är din högtidsdag. Jag får istället på detta vis önska dig all lycka och glädje i framtiden. Ett säkert sätt att få veta vad framtiden har i sitt sköte är att gå till en siare.

  […]

  När du, målmedveten, strävar framåt kan du framstå som både överdrivet envis och enkelspårig. Du är med andra ord fullt normal.

  […]

  129kr
You've just added this product to the cart: