Utsökt smak går onekligen i arv

Utsökt smak går onekligen i arv

Detta är ett tal för den som inte vill hålla ett långt anförande, men som gärna vill gratulera sin son/dotter och (hans brud)/(hennes make), samt framföra sin glädje över giftermålet med några värmande och underhållande ord.
 Detta tal innehåller 353 ord och tar 2 minuter och 20 sekunder att framföra.
5 av 5 baserat på 2 betyg
(2 kundbetyg )

Detta är ett tal för den som inte vill hålla ett långt anförande, men som gärna vill gratulera sin son/dotter och hans brud)/hennes make; samt framföra sin glädje över giftermålet med några värmande och underhållande ord.

Talet är kort och kärnfullt, och passar antingen brudgummens far eller brudens mor. Talet förmedlar hur stolt fadern/modern är över att se sin son/dotter göra ett sådant bra val. Paralleller dras till att även fadern/modern gjorde ett lika bra val själv en gång i tiden, då han/hon valde brudgummens mor)/brudens far). Talet passar oberoende om brudgummens/brudens föräldrar är/har varit) gifta eller inte.

Svärdottern/svärsonen kom snabbt in i brudgummens/brudens familj, och var redan från början en naturlig del av densamma.

Detta tal finns också under kategorin Bröllop: Brudgummens far talar till sin son samt ”Bröllop: Brudens förälder/svärförälder talar”.

119kr

 • Utdrag
 • Omdöme (2)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur olika delar av talet:

[…]

I ett tal som detta passar det naturligtvis bra att välkomna bruden/brudgummen in i familjen. Jag måste dock medge att jag har lite svårt för just den delen. NN [bruden/brudgummen] kom nämligen så pass bra in i vår familj redan från början, att det där med välkomnandet in i släkten sedan länge är överstökat.

[…]

Ett som jag speciellt slås av i dag, är vår ömsesidiga förmåga att lyckas hitta den (vackraste bruden)/(stiligaste mannen). Vi har helt enkelt samma utsökta smak när det gäller att välja kvinnan/mannen i livet.

[…]

Kundomdöme

5 av 5 stjärnor
2 omdömen
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

2 reviews for Utsökt smak går onekligen i arv

Betygsätt talet

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Östersund, 2016

Information om talskrivaren

 • 50-åringen – en ungdom med livserfarenhet

  Detta tal passar att hållas av en person som har upplevt en hel del tillsammans med jubilaren, där humorn är den röda tråden i vänskapsbandet. Talet passar oberoende om talaren eller jubilaren har barn eller inte. Det spelar heller ingen roll vilket kön talaren tillhör.

  Talet anspelar på och driver med vår syn på stigande ålder och vår ”skräck” över att bli gamla. Talet innehåller även fakta om vad som hände under jubilarens födelseår, 1961, samt uppväxttid, med speciellt fokus på jubilarens kända årsbarn samt hur fort utvecklingen har gått på den tekniska sidan. Samtidigt dras paralleller till jubilaren själv.

  Detta tal finns även, något modifierat, i kategorierna Födelsedagar: 40 år kvinnlig jubilar och Födelsedagar: 40 år manlig jubilar med rubriken ”40-åringen – en ungdom med livserfarenhet.”).

  149kr
 • Jul – strålande jul

  Detta tal håller en varm ton och passar att hållas av en lärare eller en rektor till elever i årskurs sex och uppåt inklusive gymnasiet och komvux). Det lämpar sig även för skolans personal. Talet handlar om det viktiga med att fylla på sin energi när man är ledig. Att göra minst en rolig sak under jullovet – bara för dess nöjes skull.

  Talet uppmuntrar sina åhörare att göra jullovet till återhämtningens tid, att ladda sina batterier genom att göra något man tycker om, för att sedan vara härligt energifylld när vårterminen startar.

  119kr
 • Detta lilla enkla, men dock så starka ord: TACK!

  Detta tal utgår från ordet ”tack”, där varje bokstav i ordet är begynnelsebokstav för var sin beskrivande del av middagen. Förutom att själva anrättningen av middagen ges beröm, tackas även värdinnan/värden/värdparet för hur väl hon/han/de tar hand om sina gäster och får dem att trivas.

  Talet passar både i större och i mindre sammanhang.

  Detta tal finns även, något modifierat, under kategorin ”Middagstal – man talar till värdinnan”.

  129kr
 • Att få MVG – mycket väl godkänt

  Detta är ett tal för den som har studerat, eller fortfarande studerar, ihop med bruden, oavsett om det skedde/sker på grundskole-, gymnasie-, högskole-, folkhögskolenivå eller komvux. Talet kan även hållas av flera personer.

  Talaren och bruden trivs bra ihop och har ofta väldigt roligt tillsammans. Talet speglar detta genom att hålla en varm ton med humoristiska inslag. Talet knyter an till studietiden genom att likna förberedelserna inför en tenta/ett prov, med dem inför ett bröllop. Själva vigseln får symbolisera tentan/provet.

  I lättsamma ordalag anspelar talet även på att brudparet ska ”fixa” en liten bebis. Här dras skämtsam parallell till fixar- och renoveringstrenden som råder i dagens samhälle.

  149kr
You've just added this product to the cart: