En älskad far begravs

En älskad far begravs

Den som håller det här talet är barn till den man som begravs.
 Detta tal innehåller 350 ord och tar 2 minuter och 10 sekunder att framföra.

Den som håller det här talet är barn till den man som begravs. Han har enligt talaren varit en bra far som jobbat hårt för att försörja och uppfostra sitt eller sina barn. I talet tackas fadern för allt vad han har gjort. Talaren kommer också att ge uttryck för sin stora sorg att behöva leva vidare utan sin älskade far. Därefter betonar han/hon att fadern lever kvar som en inre röst hos de anhöriga som lever vidare.

Det här talet återfinns även i modifierad form under kategorin ”Begravning av maka, mor, mormor, farmor” med rubriken ”En älskad mor begravs”.

149kr

Utdrag ur talets början:

Det känns som om det var igår som du, pappa, skyddade mig mot världens ondska. Det känns som om det var igår som du tröstade mig när någon varit dum i skolan. Då brukade du ringa till lärare och rektorer, givetvis till min stora förtret. Jag skämdes inför mina klasskompisar, men innerst inne kände jag en glädje över ditt engagemang.

[…]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “En älskad far begravs”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Att sitta i förarsätet – Äktenskapet är som en bil

  Det här bröllopstalet kan hållas av vänner och familj till både brud och brudgum. Talaren använder humor för att förklara betydelsen av och allvaret i äktenskapet. Grundidén är att med glimten i ögat jämföra likheterna och skillnaderna mellan en bil och ett äktenskap för att ge symboliska men konkreta exempel på hur ett äktenskap ”bör” styras.

  169kr
 • En hyllning till städerskan

  Det här talet kan hållas av en chef eller en vd på ett företag eller en tjänsteman, alternativt politiker, i kommun, landsting eller stat som vill skapa en gemensam och stark kultur som gör att alla anställda samarbetar och jobbar åt samma håll. Ett sätt att göra det på är att framhäva den yrkesgrupp som på de flesta arbetsplatser har lägst status, dvs. lokalvårdare eller städerskor. Talaren påtalar vilka värden lokalvårdaren skapar för ett företag eller för den offentliga sektorn. En viktig åtskillnad görs också mellan lönenivån och människovärdet.

  159kr
 • Kick-off för ett nytt liv!

  Talaren välkomnar en ny människa till livet. Talet innehåller kristna inslag men är samtidigt rätt allmänt hållet.

  119kr
 • Valborgsmässoafton – en vårtradition

  Talet hålls vid en valborgsbrasa och talaren försöker ge en bakgrund till varför vi firar valborgsmässoafton.

  109kr
You've just added this product to the cart: