Från vuxet barn till mamma på födelsedagen eller annan högtidsdag

Från vuxet barn till mamma på födelsedagen eller annan högtidsdag

Inledningen: Även som vuxna stöter vi huvudet i ett skåp, sticker oss på något vasst och slår i en tå mot en kant.
 Detta tal innehåller 435 ord och tar 3 minuter och 1 sekunder att framföra.

Inledningen:

Även som vuxna stöter vi huvudet i ett skåp, sticker oss på något vasst och slår i en tå mot en kant. Då plockar vi fram vårt universalmedel: de långa kraftfulla fraserna. Det sägs att känslosvallet ska lägga sig om man räknar till tjugo. Det tror inte jag. Vad jag däremot tror är, att om vi skulle ta ordet mamma i vår mun skulle både ilskan och smärtan lindras. Inget ord är nämligen så trösterikt som just ordet mamma.

149kr

Utdrag ur återstående del:

På samma sätt är våra mödrar stommen i vår barndom, och de ger våra minnen ett gyllene skimmer. Och ju äldre vi blir, desto mer lyser vårt guld.

[…]

Vad sägs om den här listan: Terapeut, sjuksköterska, vårdare, hygientekniker, kock, hantverkare och så vidare. Oftast utövar hon också ett yrke till utanför hemmet. Jobbet med pappan är en sysselsättning för nöjes skull.

[…]

När jag känner glädje har den rötter i de guldkorn som du har gett mig. Och när det känns tungt hämtar jag kraft i den trygghet som du har skänkt. Så tack, mamma, för grunden jag står på.

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Från vuxet barn till mamma på födelsedagen eller annan högtidsdag”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Mora, 2016

Information om talskrivaren

 • Vad händer sedan?

  Talaren kan vara god vän, nära släkting eller någon i den yttre kretsen.

  Talet handlar om att många studenter känner en osäkerhet och ängslan inför kravet att ta nästa steg. Har de valt rätt? Vad ska de göra nu? Om än skolan känns trist och studietiden lång, representerar den ändå en trygghet varje höst. Det blir tydligt den sista våren då studenten står på sin trappa.

  En god utbildning är ett måste idag, men som ung finns tid att känna sig för och pröva olika riktningar på till exempel högskolan. Ibland måste vi börja med ett projekt innan vi vet vad som intresserar oss, och då hittar vi nya infallsvinklar som i sin tur kan bli en högvinst.

  149kr
 • Allmänt begravningstal om ett arv av ljusa minnen

  Talaren bör vara någon ur den yttre kretsen.

  Beskrivning av innehållet: varje människa lämnar minnen efter sig, och dessa är ett arv som inte kan beskattas. De är ett arv som blir till tröst för de närmaste i svåra stunder. Och ju större plats de ljusa minnena får, desto lättare blir sorgen. De som sörjer på avstånd ska inte vara rädda för att komma närmare. Man behöver bara lyssna och finnas där för att bli det stöd som så innerligt väl behövs.

  Talet avslutas med: Men det vi kan göra nu, i den här stunden, är att hedra NN och ge vårt stöd till de närmaste och varandra. Det är nu vår vänskap behövs och prövas.

  149kr
 • Ack, du fängsla(n)de brudgum

  Detta är ett allmänt tal som riktar sig direkt till brudgummen och kan hållas av vem som helst.

  Innehåll: Talaren beskriver den kommande vardagen skämtsamt men övergår till den lyckliga vardag som brudgummen kan få uppleva i sitt äktenskap. Det handlar om att ge varandra tid. Talet avslutas med: ”Så låt ditt hjärta sjunga sin unika strof, följ din inre röst och stäng plånboken till hälften.”

  149kr
 • Allmänt tal om att tänja gränserna på den egna förmågan och nå sitt mål

  Talet är riktat till en person som har avlagt en längre akademisk- eller yrkesexamen. Talaren kan vara nära vän, släkting eller helt enkelt en bekant.

  Innehåll: talet förmedlar vikten av att hålla balansen mellan vad som är möjligt och vad man vill, utan att dämpa lusten att tänja på den egna förmågans gränser. Talaren betonar att man måste pröva sina vingar men inte glömma en stilfull landning. Inte heller får man glömma bort att ”odla sitt inre” när prestationens stege äntras.

  Talet avslutas med: ”Var sak har sin tid, och nu tycker jag alltså att det är tid för dig att fyllas av stolthet och tillfredsställelse. Ditt lopp är avverkat och lagerkransen ligger på plats. Du har kommit i mål efter en hård etapp i livets vandring.”

  149kr
You've just added this product to the cart: