Vaggan i förrgår, idag konfirmand

Detta är ett kort tal som hålls av en förälder eller av någon i deras ställe.
 Detta tal innehåller 362 ord och tar 2 minuter och 30 sekunder att framföra.

Detta är ett kort tal som hålls av en förälder eller av någon i deras ställe. Talet finns också under kategorin konfirmation/flicka.

Visa varukorg

149kr

Innehåll: de tio budorden känner konfirmanden väl till, och talaren ger exempel på att vi kan nå en dominoeffekt om vi bryter mot något av dem. Vi upptäcker snart att det "ena leder till det andra". Här inflikar talaren, humoristiskt, att det nu byggdes ett "hönshus av en fjäder"!

I vårt moderna samhälle ingår budorden som en del av grundpelarna. De signalerar att respekt och ödmjukhet är fina egenskaper, såvida de inte bygger på rädsla.

Talets inledning:

Du låg i vaggans trygghet i förrgår. Igår började du skolan och idag är du konfirmerad. Åldersskillnaden mellan dig och oss föräldrar har krympt på något sätt. Vi vet att du börjar bli vuxen. Men det är ändå fascinerande, att ett jollrande, litet tandlöst knyte kan växa så mycket och så snabbt.

När du snart tar över rodret för att navigera på livets hav, då kommer vi att drömma oss tillbaka till vaggans tider.

Talet avslutas med: ”Idag är du föremål för massiv och kanske formell uppmärksamhet. Men ta det för vad det är. Det är bara dina nära och kära som vill göra den här dagen till ett fint minne för dig.”

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Vaggan i förrgår, idag konfirmand”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren