Mamma eller pappa talar till brudparet och dopbarnet

Detta är ett varmt och kärleksfullt tal från en stolt förälder till antingen bruden eller brudgummen.
 Detta tal innehåller 464 ord och tar 3 minuter och 13 sekunder att framföra.
5 av 5 baserat på 1 betyg
(1 kundbetyg )

Detta är ett varmt och kärleksfullt tal från en stolt förälder till antingen bruden eller brudgummen. I samband med vigseln döps brudparets barn, tillika talarens barnbarn det är oväsentligt om detta är parets första barn). Brudparet har en trygg och stabil relation vilket de har bevisat under åren tillsammans.

Den röda tråden i talet är omnia vincit amor som betyder kärleken övervinner allt. Detta uttryck passar bra både för föräldrar och för makarna i ett äktenskap. Inledningsvis ligger fokus på barnet och föräldrarollen, sedan hamnar brudparet i blickfånget. Eftersom paret redan är etablerat väljer talaren att huvudsakligen tala till makarna som just ett par, men på slutet vävs en mer personlig kommentar in både till den ingifta och omtyckta) svärsonen/svärdottern samt till den uppskattade sonen/dottern. Talet avslutas med en skål.

159kr

Nedan följer utdrag ur talet:

[...]

Att bli förälder innebär inte bara kramar och lugn och ro, utan också vakna nätter och tidiga morgnar, en hel del skrik och också andra tålamodsprövningar. Men, (paus) att få se ett barns första leende och glädjen i ögonen över att göra framsteg; att få känna de små fingrarna känna sig fram i ansiktet och att få den där kramen som förmedlar så mycket kärlek - ja, det övervinner allt.

[...]

Du har en så fin familj och jag är så stolt över den kärleksfulla och kloka person och son/dotter som du är.

[...]

Kundomdöme

5 av 5 stjärnor
1 omdöme
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

1 review for Mamma eller pappa talar till brudparet och dopbarnet

Betygsätt talet

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Norsborg, 2017