Mamma eller pappa talar till brudparet och dopbarnet

Mamma eller pappa talar till brudparet och dopbarnet

Detta är ett varmt och kärleksfullt tal från en stolt förälder till antingen bruden eller brudgummen.
 Detta tal innehåller 464 ord och tar 3 minuter och 13 sekunder att framföra.
5 av 5 baserat på 1 betyg
(1 kundbetyg )

Detta är ett varmt och kärleksfullt tal från en stolt förälder till antingen bruden eller brudgummen. I samband med vigseln döps brudparets barn, tillika talarens barnbarn det är oväsentligt om detta är parets första barn). Brudparet har en trygg och stabil relation vilket de har bevisat under åren tillsammans.

Den röda tråden i talet är omnia vincit amor som betyder kärleken övervinner allt. Detta uttryck passar bra både för föräldrar och för makarna i ett äktenskap. Inledningsvis ligger fokus på barnet och föräldrarollen, sedan hamnar brudparet i blickfånget. Eftersom paret redan är etablerat väljer talaren att huvudsakligen tala till makarna som just ett par, men på slutet vävs en mer personlig kommentar in både till den ingifta och omtyckta) svärsonen/svärdottern samt till den uppskattade sonen/dottern. Talet avslutas med en skål.

159kr

Nedan följer utdrag ur talet:

[...]

Att bli förälder innebär inte bara kramar och lugn och ro, utan också vakna nätter och tidiga morgnar, en hel del skrik och också andra tålamodsprövningar. Men, (paus) att få se ett barns första leende och glädjen i ögonen över att göra framsteg; att få känna de små fingrarna känna sig fram i ansiktet och att få den där kramen som förmedlar så mycket kärlek - ja, det övervinner allt.

[...]

Du har en så fin familj och jag är så stolt över den kärleksfulla och kloka person och son/dotter som du är.

[...]

Kundomdöme

5 av 5 stjärnor
1 omdöme
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

1 review for Mamma eller pappa talar till brudparet och dopbarnet

  Betygsätt talet

  Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

  Såldes senast till:
  Norsborg, 2017

  Information om talskrivaren

  • Små insatser kan ge stora resultat

   Som titeln antyder är detta ett peppande tal som genom ett par konkreta exempel visar hur lite som behövs för att nå bra mycket bättre resultat. Talet passar för årskurser som har betyg (men det kan enkelt justeras för att passa även lägre årskurser) och genom sin utformning vänder det sig både till elever som redan har bra resultat och till dem som behöver en extra knuff i rätt riktning. Talet kan hållas av antingen rektor eller lärare.

   […]

   Hur jobbigt är det egentligen att ta tjugo trappsteg extra varje dag?

   […]

   Om varje trappsteg är 15 centimeter högt har ni klättrat 109 500 centimeter, alltså mer än en kilometer, rätt upp i luften. Jämför det med Kaknästornet i Stockholm som är 155 meter högt. Ni skulle alltså ha gått uppför tornet mer än sju gånger – utan att ha gjort någon större ansträngning.

   […]

   Om ni skulle plugga ynka 10 minuter extra varje dag har ni pluggat 61 timmar extra varje år.

   […]

   159kr
  • Vi vann!

   Efter mycket slit är vinsten äntligen säkrad! Mycket arbete har lagts ner just för denna stund, så nu gäller det att fira!

   Detta är ett riktigt segertal hållet av en tränare, lagmedlem eller annan delaktig i laget. Talaren lyfter fram den stora insatsen och de många – både i laget och kring det – som har del i vinsten.

   139kr
  • Jag är inte bara tärna, jag är även syster

   Detta är ett glatt tal där humor och seriositet blandas för att skapa ett minnesvärt ögonblick. Talaren och hennes storasyster har en god relation som gör att de kan skämta med varandra. Talet är inte tårdrypande, utan passar snarare en glad talare som har glimten i ögat.

   Den röda tråden är ”syskonkärlek”. Förutom att talaren vill förmedla är att hon är riktigt glad och stolt över sin omtyckta storasyster, vill hon tacka bruden för den fina ”komplimangen” att få vara tärna.

   Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden – Syster talar.

   149kr
  • En välmenande, värmande vinterhälsning – vitsig vokabulär på V

   Med nästan uteslutande ord som börjar på bokstaven V blir detta vintertal riktigt fyndigt och överraskande. Det passar att hållas inför de flesta grupper, såsom något äldre elever, vänner och kollegor. Talet lyfter på ett roligt sätt fram några av vinterns mest typiska kännetecken. Syftet med talet är – förutom att roa – att önska en välförtjänt vintervila!

   159kr
  You've just added this product to the cart: