Det är med äktenskapet som med matlagning!

Det är med äktenskapet som med matlagning!

Brudens far och mor (som är gifta) talar gemensamt på bröllopet.
 Detta tal innehåller 219 ord och tar 1 minuter och 31 sekunder att framföra.

Brudens far och mor (som är gifta) talar gemensamt på bröllopet. Talet är lättsamt och innehåller vissa referenser till matlagning. Vikten av att bevara ögonblicket och att njuta av stunden betonas.

 

129kr

Nedan följer början av talet:

Far)
Kära dotter, kära svärson, vilket underbart ögonblick det här är. Jag önskar att jag kunde spara det på något sätt. Lägga det i frysen eller kanske torka det. Jag skulle vilja ta fram det här ögonblicket då och då. Smaka på det, lukta på det, återuppleva det.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Det är med äktenskapet som med matlagning!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Simrishamn, 2017

Information om talskrivaren

 • Talskrivarens namn: Emma Lind
 • Talskrivare: Emma Lind
 • Adress:
 • Inga omdömen hittade än!
 • Du är som en favoritroman

  Detta är ett kort, ekvilibristiskt tal från en bokälskare till en annan. Det passar att hållas till exempelvis bokhandlare och bibliotekarier eller vem som helst som tycker om att läsa. Relationen mellan talare och födelsedagsbarn kan gärna vara nära; de kan till exempel vara mycket goda vänner.

  129kr
 • Det finns inte många vuxna som skulle klara att vara unga

  Detta är ett studenttal till någon som kommer att flytta hemifrån efter gymnasiet. Talet riktar sig till det inre, till det som gör att många ungdomar funderar på framtiden. I talet finns tips hur man klarar av beslutsångest: det gäller att ”hålla huvudet ovanför vattenytan”. Talet kan även hållas av rektor eller lärare vid studentavslutningen om ”du” byts ut mot ”ni”.)

  129kr
 • Vi kan göra en mammas uppgift

  Talet riktar sig till församlingen med en uppmaning om att fortsätta ta hand om den avlidna mammans barn på samma sätt som hon skulle ha velat. Talet är kort men kärnfullt. I slutet på talet beskrivs den avlidna som någon som vakar över barnen trots att den fysiska personen inte längre finns kvar.

  115kr
 • Jag vill fortsätta att ta dig för given

  Detta tal är skrivet för att hållas av en man till en kvinna, men fungerar lika bra tvärtom. Talet är en kärleksförklaring som bygger på att stabil kärlek är skön att vila i när man får lov att ta den för given.

  Slutet på talet:

  […]

  Att ta kärleken för given är inte detsamma som att försumma att vårda den. Jag älskar dig och det kommer jag alltid att göra. Påminn mig, sparka mig i baken om jag glömmer bort att visa det. Men låt mig få ta dig för given, det är mitt sätt att säga ”jag älskar dig”.

  129kr
You've just added this product to the cart: