Search
Exakt resultat
Sök titel
Sök innehåll
Filter by Custom Post Type

75-sekunderstalet

Kort och koncist till de nygifta!
 Detta tal innehåller 182 ord och tar 1 minuter och 15 sekunder att framföra.
2.80 av 5 baserat på 5 betyg
(5 kundbetyg )

Detta är talet för dig som vill hålla dig kort utan att göra avkall på budskapet. Kanske tycker du inte om att tala inför andra? Kanske är tiden knapp? 75-sekunderstalet lyfter fram ett varmt och kärleksfullt budskap på kortast möjliga tid.

Talet återfinns även under kategorin Övriga allmänna tal till brudparet.

109 kr
Utdrag ur dess olika delar:

Kära NN och NN.

När jag nu ska säga några ord till er är ett av dem viktigare än alla andra: lycka.

[...]

Amor visste vad han gjorde när han sköt sina pilar!

[...]

Var rädda om varandra!

[...]

Customers' review

2.80 av 5 stjärnor
5 reviews

5 reviews for 75-sekunderstalet

 1. Är det okej att visa att man är rörd eller rent av gråta när man håller tal? Jodå, det är till och med rätt bra att visa stora vibrerande känslor. Det ger äkthet till framförandet.

  Just äkthet och från hjärtat är något som ofta är betydligt viktigare för ett tal än en felfri retorik. Om man rannsakar sitt minne, är det just tal där någon varit riktigt rörd eller någon som nästan brustit av starka känslor de tal som för alltid etsat sig fast i hjärteminnet.

  Det svåra är nog att talaren ska våga känna att det är okej att visa känslor. Att det inte är en katastrof, utan tvärtom nyckeln till succé.

  Per Malmqvist Stolt är talskrivare på Taltips.se och bloggar om sådant som är kul, jobbigt och inspirerande när man ska hålla tal. 2. perfektionPerfektion är sällan något att eftersträva när du ska skriva tal. Det resulterar för det mesta i låsningar och en nervositet vars tröskel blir allt högre. De flesta tal blir bäst när de kommer från hjärtat, med en liten dos humor där du nöjer dig med följa en initial känsla av "det här var ändå rätt bra" även när du filat på utkastet flertalet gånger och börjar känna att "fasen, var detta så bra egentligen".

  Däremot är det aldrig fel att inspireras av perfektion och på så sätt få fart på ett leende inombords som i sig ger skaparkraft. För mig är Tage Danielssons berömda monolog om sannolikhet perfektion. I några minuter utvecklar det osannolika i att kärnkraftsolyckan i Harrisburg verkligen har hänt.

  Klicka för att se och lyssna på perfektion:

  Tage Danielsson om sannolikhet

  Per Malmqvist Stolt är talskrivare på Taltips.se och bloggar om sådant som är kul, jobbigt och inspirerande när man ska hålla tal.

 3. Ett tal behöver inte strösslas med humor, men det är nästan alltid bra med glimten i ögat. Lättsamt är ett annat ord som fungerar alldeles utmärkt som riktlinje. Kombinerar man detta med en dos hjärtlighet, så har du det du behöver. Åtminstone till ett bröllop, bemärkelsedag eller annat tillfälle då någon du tycker mycket om ska hyllas.

  Fördelen med lättsamhet är att du inte behöver fundera över lysande humoristiska formuleringar, utan kan lugnt och sansat beskriva en person eller en händelse som du upplevde den. Om du själv tyckte det var kul eller härligt kommer det att lysa igenom när du håller ditt tal.

  Låter kanske lättare sagt än skrivet, men det är en bra riktlinje och det fungerar.

  Per Malmqvist Stolt är talskrivare på Taltips.se och bloggar om sådant som är kul, jobbigt och inspirerande när man ska hålla tal.

 4. Jag får rätt ofta svara på frågan hur långt ett tal bör vara. Eller får vara. Svaret är – det beror på. Frågar man en stressad toastmaster eller någon etikettspecialist, får man ofta känslan av att det ska vara så kort som möjligt… Ja, helst inte säga något alls, vilket kan vara rätt hämmande för någon som är hypernervös och kläms mellan känslan att vara för pretentiös och ta tid samt att hen ändå borde säga något.

  Är du närstående, exempelvis förälder till en son eller dotter som gifter sig, tycker jag definitivt du ska ta den tid du behöver. Här handlar det om ett unikt tillfälle att säga något från hjärtat. Då kan du strunta i den där regeln runt tre minuter som många brukar hänvisa till. På tre minuter hinner du inte berätta en historia från hjärtat, än mindre få fram en fin hyllning. Snarare fem – sju minuter är rimligt. Det går dessutom snabbare än man kan tro.

  En bra idé är dock att förbereda sig. Kanske skriva ned talet ord för ord. Improvisation har en tendens att dra ut på tiden. Läs det gärna högt för dig själv - flertalet gånger - då får du också koll på hur långt talet är, sedan får du lägga på lite tid för att du kanske kommer på något under kvällen, folk skrattar och du ska presenteras, ställa dig upp och så vidare. Fördelen med detta är att du ger toastmastern chansen att ta höjd för ditt tal i tidschemat och – framförallt – du blir mycket tryggare i ditt framförande.

  Glöm aldrig – låt ingen stoppa dig från att ge en hyllning från hjärtat.

  Per Malmqvist Stolt är talskrivare på Taltips.se och bloggar om sådant som är kul, jobbigt och inspirerande när man ska hålla tal. 5. trygghetVi på taltips har genomfört undersökningar där det tydligt framgår att de flesta hellre är stamkund hos tandläkaren än håller ett tal. Det där om att hellre dö frågade vi aldrig, men jag är rätt säker på att det hade blivit en jämn kamp om vad som egentligen är värst.

  Men då säger jag - oroa dig inte mer nu!

  Se, nu skrek jag till lite eftersom jag la på ett utropstecken, men jag menar det verkligen. Den typ av tal som vi på taltips.se hjälper dig med är ofta rätt tacksamma att hålla. När man ska hylla en son som gifter sig eller en dotter som doktorerat finns där en skara människor som kommer att lyssna på hela ditt tal och dessutom välvilligt. Annat är det när du ska övertyga barnen om vikten av att plocka undan efter sig eller sitta på ett arbetsmöte med idel bångstyriga med- och motarbetare. Det är riktigt jobbiga möten, men att hålla ett festtal eller invigningstal är nog bland det mest tacksamma du kan göra.

  Därmed inte sagt att man blir nervös. Ofta vill man säga så mycket och så bra, att det helt enkelt blir en låsning i tankemaskineriet. Och visst kan det vara svårt att hålla tillbaka darr på rösten eller till och med tårar. Det är dock där vi kan hjälpa dig. Du lyfter fram dina tankar, din avsikt, kärlek och humor. Vi hjälper dig att sortera detta rätt och ger dig möjlighet att känna dig trygg när du framför talet. På ditt vis, så att darr på röst och tårar blir något positivt eftersom det utstrålar äkthet och kärlek, vilket nog är den viktigaste ingrediensen i ett tal.

  Nu lät det plötsligt som en reklamtext, vilket det kanske också är eftersom jag ändå jobbar som specialtalskrivare på taltips.se, men ni ska veta att jag är själv usel på att skriva reklamtexter. Har försök på riktigt. Däremot är jag rätt bra på att skriva tal. Det har genom årens lopp hunnit bli närmare 300 stycken.

  Mina små inlägg på bloggen är tänkta att vara personliga, lite med glimten i ögat med målet att ge inspiration och få alla er där ute som är oroliga för att hålla tal att känna sig lite hemma, lite tryggare och tycka att det är lite roligare det här med tal. Det är inte så märkvärdigt och ett lyckat tal med kärlek och glimten i ögat kan faktiskt ge mersmak. Ja, det kan bli beroendeframkallande.

  Oroa dig inte mer nu.

  Jag heter Per Malmqvist Stolt och är specialtalskrivare och bloggare på taltips.se.

   

 6. sommarbild

  Hej!

  Vi har smyglanserat vår nya hemsida. En hel del saker återstår, men vi är övertygande om att vi kommer kunna ge en mycket enklare, tydligare och bättre hemsida med våra tusentals kvalitativa tal från Sveriges bästa talskrivare.

  Som tack för att du testar nya hemsidan ger vi 15% rabatt på dina tal. Skriv "sommar" i raden för rabattkod i kassan.

  Trevlig sommar!

  Taltips

Betygsätt talet

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Alunda, 2017