Respekt för sina medmänniskor är ekonomiskt lönsamt

Talaren, som är chef eller ingår i ledningen på ett företag, försöker förklara varför företaget vill motverka mobbning på arbetsplatsen.
 Detta tal innehåller 462 ord och tar 3 minuter och 27 sekunder att framföra.

Talaren, som är chef eller ingår i ledningen på ett företag, försöker förklara varför företaget vill motverka mobbning på arbetsplatsen. Förutom det etiska argumentet att människor har rätt att slippa systematiska kränkningar och att alla människor är lika mycket värda framförs några ekonomiska argument. Mobbning ökar risken för sjukskrivningar då den mobbade ofta mår psykiskt dåligt. Ett annat argument är att individen är viktig för att utveckla företagets verksamhet. Om mobbning är vanligt förekommande på en arbetsplats är risken stor att många bra förslag aldrig når fram till marknaden. Därför får inte kollektivet hämma individerna i företaget. Men samtidigt är ett gott samarbete viktigt för att nå företagets mål.

129kr

Utdrag ur talet:

Jag har förståelse för att alla människor inte kan komma överens och att inte alla trivs tillsammans. Men det här är en arbetsplats, och vi måste respektera alla som arbetar här. Inte nog med att mobbning och utstötning leder till tragiska människoöden, det leder också till ineffektivitet.

[...]

Om ni inte själva tar tag i problemet som finns på vår arbetsplats tvingas jag och ledningen vidta stränga åtgärder för att få bukt med alltihop. Vi kan helt enkelt inte tolerera att de mänskliga rättigheterna kränks på vårt företag.

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Respekt för sina medmänniskor är ekonomiskt lönsamt”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.