Respekt för sina medmänniskor är ekonomiskt lönsamt

Respekt för sina medmänniskor är ekonomiskt lönsamt

Talaren, som är chef eller ingår i ledningen på ett företag, försöker förklara varför företaget vill motverka mobbning på arbetsplatsen.
 Detta tal innehåller 462 ord och tar 3 minuter och 27 sekunder att framföra.

Talaren, som är chef eller ingår i ledningen på ett företag, försöker förklara varför företaget vill motverka mobbning på arbetsplatsen. Förutom det etiska argumentet att människor har rätt att slippa systematiska kränkningar och att alla människor är lika mycket värda framförs några ekonomiska argument. Mobbning ökar risken för sjukskrivningar då den mobbade ofta mår psykiskt dåligt. Ett annat argument är att individen är viktig för att utveckla företagets verksamhet. Om mobbning är vanligt förekommande på en arbetsplats är risken stor att många bra förslag aldrig når fram till marknaden. Därför får inte kollektivet hämma individerna i företaget. Men samtidigt är ett gott samarbete viktigt för att nå företagets mål.

129kr

Utdrag ur talet:

Jag har förståelse för att alla människor inte kan komma överens och att inte alla trivs tillsammans. Men det här är en arbetsplats, och vi måste respektera alla som arbetar här. Inte nog med att mobbning och utstötning leder till tragiska människoöden, det leder också till ineffektivitet.

[...]

Om ni inte själva tar tag i problemet som finns på vår arbetsplats tvingas jag och ledningen vidta stränga åtgärder för att få bukt med alltihop. Vi kan helt enkelt inte tolerera att de mänskliga rättigheterna kränks på vårt företag.

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Respekt för sina medmänniskor är ekonomiskt lönsamt”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Sommaren är en parentes att minnas

  Du som rektor eller lärare håller ett tal om sommarlovet för gymnasieelever. Talet uppehåller sig vid att eleverna troligen kommer att både njuta av sommarens ljuvligheter och ta ett av sina första stapplande steg ut i arbetslivet.

  129kr
 • Avsked till goda medarbetare i dåliga tider

  En chef eller företagsägare håller ett avskedstal till den eller de som fått avsked på grund av arbetsbrist och dålig ekonomi. Talaren beklagar att verkligheten är som den är, och tydliggör att företaget hellre hade haft kvar dem som nu avskedas eftersom det skulle betytt att företaget gick mycket bättre än vad det gör nu. De uppsagda blir även avtackade.

  149kr
 • Teorierna möter verkligheten

  Detta tal kan familj, släkt eller vänner hålla för någon som har tagit examen på ett universitet eller en högskola. Talet tar upp det allvar som väntar på arbetsmarknaden där teorierna på universitetet ska tillämpas i verkligheten. Den välbekanta konflikten mellan teoretiker och praktiker tas upp. På slutet påtalar dock talaren att studenten måste få fira det som han eller hon har uppnått.

  119kr
 • Självkänslans makt – Ett tal för att stärka medarbetarna

  Det här talet syftar till att entusiasmera och stärka medarbetarna på ett företag. Talet passar alla företag, oavsett om det är ett handelsföretag, tjänsteföretag eller ett verkstadsföretag. Talaren utgår från självkänslan och ställer den mot begreppet självförtroende. Ett mål med talet är att få fler att våga säga sin mening om företagets verksamhet för att därmed förbättra verksamheten i fråga. Ett annat mål är att medarbetarna ska känna sig mer säkra och starka i sig själva så att de kan utföra ett bättre jobb än tidigare.

  159kr
You've just added this product to the cart: