En stor själ har lämnat oss

En stor själ har lämnat oss

Talet är ställt till åhörarna och handlar om den som har avlidit.
 Detta tal innehåller 338 ord och tar 2 minuter och 20 sekunder att framföra.

Talet är ställt till åhörarna och handlar om den som har avlidit. Individen i fråga var en människa med stor karisma, en person som såg möjligheter där andra såg problem. Talaren är en god vän.

109kr

Nedan följer utdrag ur olika delar av talet.

För länge sedan, när en människa låg inför döden, brukade man antingen ta bort en bräda i taket ovanför dennes huvud, eller öppna ett fönster, så att själen skulle hitta ut. För NN fanns inga sådana begränsningar. Inga hinder tycktes oöverstigliga, […]

[…] en person med karisma, en människa lika djup som havet, lika omfattande som himlavalvet. […]

[…] Sorgen över att mista honom/henne tränger tätt inpå. Men glädjen över att ha haft äran att känna honom/henne är minst lika stor. […]

[…] Sov gott, NN. […]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “En stor själ har lämnat oss”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Ekvationer i avloppssystemet

  Ett tal för den lärare/rektor som vill fånga högstadieelevernas uppmärksamhet på ett annorlunda sätt. Talet är utformat som en berättelse om en mattelärare som finner på nya sätt att räkna med ekvationer. Texten mynnar ut i vissa studieråd om hur ämneskunskap är en naturlig del av livet och hur man kan inhämta kunskaper överallt. Talet passar att hållas av en lättsam person som vill se leenden på elevernas läppar inför avslutningen.

  149kr
 • Kärlek och politik – en ny äktenskaplig stat har bildats

  Talet är ett humoristiskt resonemang kring äktenskapet som politisk plattform, och passar att hållas för ett brudpar vars brud eller brudgum är intresserad av politik. Talaren finner paralleller mellan äktenskap och regeringsform. Bruden uppmanas först till att inrätta diktatur, men i slutändan inser talaren att demokrati är det rätta. Texten återfinns även, med samma titel, under kategorin ”Bröllop: Best man talar”. Talet avslutas med sedvanlig skål för brudparet.

  129kr
 • Tal vid begravning av småbarnsförälder som har omkommit i olycka

  Talet pekar på hur plötslig och oförutsedd döden kan vara. Det uppmanar åhörarna till eftertanke och omtanke om den avlidnes familj.

  109kr
 • Ursäkta, har inte vi träffats förut?

  Detta tal kan hållas av exempelvis en god vän till brudparet, som varit gifta förut. Talarens ton innehåller en blandning av humor och respekt, när denne talar om hur paret funnit vägen tillbaka till varandra efter skilsmässan.

  109kr
You've just added this product to the cart: