Döden är livets baksida – till en nära väns bortgångna mor

Döden är livets baksida – till en nära väns bortgångna mor

Talet är skrivit till begravningen av en vuxen nära väns mor.
 Detta tal innehåller 366 ord och tar 3 minuter och 0 sekunder att framföra.

Talet är skrivit till begravningen av en vuxen nära väns mor. Talaren har känt den döda länge och levt nära familjen. Budskapet är, att trots att döden är grym skulle det inte finnas något liv om inte döden också fanns.

109kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur talet:

"Han fattas mig", sa Mattis i berättelsen om Ronja Rövardotter. "Han har alltid funnits och nu finns han inte längre." Rövarhövdingen Mattis var förtvivlad över Skalle-Pers död.

Döden är förtvivlande och grym. Inte bara i Astrid Lindgrens saga utan alltid, i det verkliga livet. Döden är det som väntar på andra sidan livet. Ibland kommer den plötsligt och alldeles för tidigt kan vi tycka. Andra gånger kommer den sakta och plågsamt. Vi talar inte så gärna om den och vi glömmer lätt att det inte finns någon död utan liv.

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Döden är livets baksida – till en nära väns bortgångna mor”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Ny chef talar till personalen

  Det här talet är ämnat att hållas av en nytillträdd chef för ett företag eller en organisation och riktar sig till medarbetarna. Om talaren inte arbetar inom privat näringsliv byts ordet företag ut mot organisation. Den nya chefen har en inställning till sitt ledarskap som går ut på att en bra chef fungerar som en coach eller idrottstränare.

  I talet säger den nya chefen att vad han/hon har att stoppa in i företaget/organisationen är förmågan att lyssna och dra slutsatser; sin tid och empatisk förmåga. Det är medarbetaren som gör jobbet och levererar resultatet.

  159kr
 • Varför NN är en vinnare

  Det här talet skall hållas till någon som vunnit en viktig tävling i tennis. Vinnaren har lagt ned många timmar av träning och det är inte första gången han eller hon tävlar. Talaren går igenom vilka egenskaper och faktorer som gör att NN blivit en god tennisspelare. På slutet av talet drar talaren en parallell till livet och menar att även livet är som en tennisturnering där samma faktorer som gör en bra tennisspelare också skapar förutsättningar för ett bra liv.

  129kr
 • Jag är född med tur!

  Bruden talar till brudgummen men även till sina föräldrar och vänner. Hon säger att hon redan från det ögonblick då hon blev till har haft en väldig tur, genom att just HON blev till. Turen har sedan följt henne i livet. Hon har enastående föräldrar som har ställt upp i alla väder. Under uppväxten har de haft konflikter runt skolarbete, festande och städning, men de har löst dem. Vidare har bruden underbara vänner som finns för henne när hon behöver dem. Nu har hon gift sig med NN, vilket hon menar är en ren, lycklig slump.

  Talet passar att hållas av en brud som har en positiv inställning till livet och är glad och tacksam för sin barndom, sina vänner och sitt arbete. Eftersom inga barn nämns i talet passar det kanske bäst till en brud som ännu inte har blivit mor. Språket är inte så högtidligt utan snarare vardagligt och lite ironiserande; exempelvis talar bruden om att föräldrarna inte har lämnat henne till trollen trots att det borde ha varit lockande.

  139kr
 • Tid att uppleva nuets under

  Ett högtidligt och allvarsamt nyårstal där talaren önskar gott nytt år och ber åhörarna att ta tillvara livet just nu.
  Ur talet:

  Som ett oskrivet blad i en bok ligger det nya året framför oss. Vi vet vilken sida det är men inte hur lång boken skall bli.

  […]

  Vissa har fyllda, intecknade dagar redan innan året ens börjat.

  […]

  Fanns det plats för små och stora vardagsunder i vår planering? Medgavs utrymme att uppleva stunden bland alla planerade “måsten”?

  […]

  Min nyårsönskan, som jag vill dela med er allihop, är att vi skall lära oss att leva just nu.

  […]

   

  119kr
You've just added this product to the cart: