Det himmelska tar vid

Det himmelska tar vid

Detta tal återfinns också under kategorin Begravningstal - Maka, mor, mormor, farmor.
 Detta tal innehåller 329 ord och tar 2 minuter och 5 sekunder att framföra.

Detta tal återfinns också under kategorin Begravningstal – Maka, mor, mormor, farmor.

99kr

Utdrag ur dess inledning:

[...]

Kanske är jag i min litenhet ändå mäktig nog att återföra något av livets glans till din hy. Men det är troligen bara fåfänglighet, och alldeles onödigt. Bättre då att acceptera att det jordiska livet har flytt ifrån dig. Det jordiska livet har flytt eftersom det alltid flyr, till sist. Här tar nu det himmelska vid, om vilket vi vet så lite, vi som ännu vandrar kvar.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Det himmelska tar vid”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • En sjuttioåring med stil!

  Det här talet vänder sig till en sjuttioåring som är vid god vigör. Här finns en del tankar kring uttrycken: “på ålderns höst” och “med ålderns rätt”. Tonvikten läggs vid att det är positivt att fylla 70 år, och vid jubilarens förmåga att sprida ljus omkring sig.

  129kr
 • En femtioåring är inget barn!

  Talets inledning:

  Det är svindlande länge sedan du föddes. 50 år, fem decennier. Under en sådan nästan ofattbar tidsrymd hinner man antagligen tänka en hel del. Man tänker på vad man ska bli när man blir stor, på vad man blev när man blev stor, och slutligen på vad man ska bli när man blir lite mer än stor. När man har blivit lite mer än stor, det vill säga när man har fyllt 50, så har man, tro det eller ej, fortfarande saker man vill bli. Mycket få femtioåringar sätter sig i ett mysigt hörn för att enbart ägna tiden åt att bara vara.

  […]

  129kr
 • Så var det förr, annat är det idag

  Detta tal återfinns också under kategorin “Bröllop, till brudparet – Allmänna tal”.

  Talaren berättar en del om seder och bruk som gällde vid gamla tiders bröllop. Inte var det direkt bättre förr, kanske kan sägas vara konklusionen. Talet är stillsamt humoristiskt.

  129kr
 • Sensommarfest

  Det här talet handlar om talarens glädje inför att det är fest även i augusti. Sommaren går mot sitt slut, men värden, värdinnan/värdparet) har haft den goda smaken att fira även detta. Talet är seriöst men inte högtravande.

  89kr
You've just added this product to the cart: