Från god vän till god vän

Från god vän till god vän

Det här är ett roligt, varmt och aningen ironiskt tal.
 Detta tal innehåller 538 ord och tar 3 minuter och 0 sekunder att framföra.

Det här är ett roligt, varmt och aningen ironiskt tal. Det är ingen tårdrypare, men ändå tydligt i det kärleksfulla budskapet till den bästa vännen. Temat för talet kan sägas vara “träd”…

129kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Talets inledning:

Du är min bästa vän! Och hur skulle det förresten låta om jag inledde detta tal med att säga att du är min näst bästa vän? Eller kanske min bästa vän näst efter den och den? Man har ju lyckan att ha en del vänner, för att nu inte tala om mängden av bekanta. Någon "bästa bekant" kan man ju inte påstå att man har. Hur skulle man i sådana fall skilja mellan bästa bekant och en "vanlig" vän? Detta är svåra frågor, och jag tänker inte fördjupa mig i eventuella svar, utan raskt gå vidare innan min bästa vän slumrar till vid bordet...

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Från god vän till god vän”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Gävle, 2017

Information om talskrivaren

 • När grabbar och gubbar kommer samman

  Det här talet är resonerande och humoristiskt. Tonvikten läggs på det lustiga ?) faktum att det heter HERRmiddag men inte DAMmiddag. Är det inte fantastiskt, menar talaren, att så fort killar/gubbar kommer samman för gemensam middag, så förvandlas de i en flygande fläng till herrar?

  109kr
 • Vad firar vi?

  Julaftonen är här, tänk som vi firar och firar och äter och äter. Vad är det vi firar? Och vad innebär allt detta ätande? Mat är gott, och julbordet är dignande. Men vi söker en särskild gemenskap, vi vill inte sitta ensamma och äta en dag som denna, eller hur? När man sitter så här, omgiven av nära och kära, så känner man en oerhörd tacksamhet. Man behövde inte vara ensam! Kommer det att bli ensamma julaftnar framöver? Det kanske är mångas rädsla. Så jag vill att vi, när vi sitter här i trygghet och trivsel, tänker på dem som av olika anledningar är ensamma och övergivna. En annan fråga: Kan man låta bli att vara kristen på julafton? Under årets alla andra dagar kanske man kan fly undan och tänka på annat, vardagens alla små bestyr. Men kan man låta bli att vara kristen på julafton?

  […]

  129kr
 • Det tog tid!

  Vän eller släkting talar till brudparet som har varit tillsammans i många år innan de slagit till med bröllop. Brudparet ska ha gemensamma barn.

  Detta tal finns också under kategorin “Bröllop – Till brudparet – En nära vän talar”.

  159kr
 • Du gör mig så unik

  Som man känner jag mig så unik idag. Jag står inför den kvinna vars yttre och inre motsvarar alla mina förväntningar, och mer därtill. Jag är särskilt utvald till att just i den här stunden stå inför dig, med hjärtat utanpå kroppen och lätt darrande händer. Hur kan jag vara annat än lycklig, innan jag ens har frågat? Jag fick, om inte annat, en ensam stund tillsammans med dig.

  […]

  109kr
You've just added this product to the cart: