Till en kvinna: “Försmak” eller “Mersmak”, “Relativt nyanställd chef talar” samt “Tacktal till en omtyckt medarbetare”

Till en kvinna: “Försmak” eller “Mersmak”, “Relativt nyanställd chef talar” samt “Tacktal till en omtyckt medarbetare”

Tal till medarbetaren som innan sin pensionering gick ner i arbetstid.
 Detta tal innehåller 1000 ord och tar 6 minuter och 56 sekunder att framföra.

Tal 1: Försmak eller Mersmak. Tal till medarbetaren som innan sin pensionering gick ner i arbetstid. Taltid: 2 min.

Detta tal riktar sig till en medarbetare som har fått försmak – eller kanske rättare sagt mersmak – på pensionen genom att ha gått ner till deltid ett tag innan pensioneringen. Talet är lättsamt och samtidigt neutralt, och passar därför även för en medarbetare som du som chef har svårt att finna ord till.

Temat är tid och talet bygger på paradoxen att tid är det enda som vi vet att vi har, samtidigt som tid är vad som mest av allt brukar saknas. Pensionären önskas all lycka framöver.

298kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag:

[...]

Häromdagen när jag såg ett tåg i en tidning slog tanken mig! Att gå i pension måste vara som att stå på en järnvägsstation. Man har precis hoppat av ett tåg och ska ge sig i kast med att välja ut en ny färdriktning.

[...]

Visst låter det lockande? Jag blir nästan lite sugen själv!

[...]

*****

Tal 2: Relativt nyanställd chef talar. Taltid: 1 min. 12 sek.

Detta är ett tal från en relativt nyanställd chef till en erfaren och positiv medarbetare som går i pension. Chefen och den nyblivna pensionären har inte arbetat tillsammans länge och känner därför inte varandra särskilt väl. Talaren har däremot hunnit få uppfattningen att medarbetaren är omtyckt bland kollegorna.

Tanken med talet är att du som talare vänder svagheten i att inte känna medarbetaren särskilt väl till en styrka som lyfter talet och glädjer kollegan.

$Utdrag:

NN, du och jag har inte arbetat så länge tillsammans. Därför kan man också kanske tycka att jag inte är den allra bästa kollegan att göra en djuplodad analys av det arbete som du har uträttat under dina x år/månader här på företaget/avdelningen.

[...]

Men så enkelt kommer du inte undan!

[...]

Vad jag förstått har du en hel del intressen som förmodligen kommer att ockupera din tid framöver.

[...]

*****

Tal 3 (kostnadsfritt): Tacktal till en omtyckt medarbetare efter lång och trogen tjänst. Taltid: 1 min. 35 sek.

Talet riktas till en omtyckt kvinna som går i pension efter en lång anställningstid. Den nyblivna pensionären besitter mycket kunskap om arbetet och har varit villig att dela med sig av denna.

$Utdrag:

[...]

När man har varit lojal mot ett arbete under så många år kan jag tänka mig att det blir lite som ett andra hem.

[...]

, men det går inte att förneka att vi kommer att sakna ditt smittande glada skratt och den kunskapsbank som du har byggt upp.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Till en kvinna: “Försmak” eller “Mersmak”, “Relativt nyanställd chef talar” samt “Tacktal till en omtyckt medarbetare””

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Ditt livs after work

  Detta är ett lättsamt och glatt tal om after work i två betydelser. Det är tänkt att hållas för en blivande pensionär som själv har deltagit i någon eller några after work med kollegorna och som har varit ett positivt inslag, både i arbetet och vid kaffebordet.

  149kr
 • Det stora dilemmat

  Detta är ett tacktal till en uppskattad medarbetare som har valt att börja hos en konkurrent. Personen som slutar vet att chefen vill hans/hennes bästa. Chefen som håller talet har glimten i ögat och vill gärna få medarbetarna att dra på mungiporna.

  Talet är fyndigt och roligt och handlar om hur den gamla arbetsplatsen nu ska kunna önska kollegan lycka till utan att det för den skull ska gå bättre för konkurrenten.

  149kr
 • Tio små fingrar och tio små tår

  Detta är ett kort, varmt och finstämt tal att hållas av dopbarnets fadder eller annan nära person som kommer att följa barnet genom livets skeenden.

  139kr
 • En chef/företagsledare meddelar de anställda att företaget har gått i konkurs

  Detta är ett tal från en chef eller företagsledare som ledsamt nog måste berätta för de anställda att företaget har gått eller kommer att gå) i konkurs. Marknaden har varit turbulent/tungrodd, under en längre tid och trots hårda ansträngningar har situationen inte blivit tillräckligt stabil. Att företaget har varit ute på hal is kommer förmodligen inte som en överraskning för medarbetarna.

  Talaren tackar de anställda för deras ansträngningar och ber dem att ha tålamod med sina frågor eftersom konkurssituationen är ny för dem alla. Vidare säger talaren att han/hon kommer att återkomma så snart det finns ny information att tillgå.

  139kr
You've just added this product to the cart: