Tack för glädjen vi ärvde!

Detta är ett tal till en älskad morfar eller farfar.
 Detta tal innehåller 264 ord och tar 1 minuter och 50 sekunder att framföra.

Din syster gifter sig och du vill hålla ett varmt och uppskattande tal till henne och hennes brudgum. Som systrar står ni varandra nära och har under uppväxten delat såväl intressen som – i vissa fall – kompisar. I ditt tal jämför du syskonkärleken med den äktenskapliga kärleken. Du visar att det som gör en syskonrelation bra och levande är samma saker som behövs för ett långt och lyckligt äktenskap. Därför är du också säker på att din syster och hennes nyblivne make har alla förutsättningar att trivas tillsammans.

Genom större delen av talet är det din syster du vänder dig till. Det är er goda relation och det positiva hon betyder för dig som står i centrum. I slutet övergår du till att tala till brudgummen och med glimten i ögat ge honom ditt erkännande. Allra sist utlyser du en skål för de nygifta.

Talet återfinns även under kategorin Bröllop, till bruden – Syster talar.

169kr

Utdrag ur talets inledning:

[...]

Tack för glädjen vi har fått ärva efter dig. Ja, den är en gåva, inte bara ett lån, för din glädje bär vi med oss varje stund. Säkert var du sur ibland som alla är, men den sidan visade du aldrig för oss barnbarn. Tvärtom var du vild och glad som en välpumpad ballong,

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Tack för glädjen vi ärvde!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.