Tack för dina gåvor

Tack för dina gåvor

Detta är ett tal som balanserar på gränsen mellan vänskap och kärlek och passar en mycket nära vän eller en kärlek som bygger på vänskap.
 Detta tal innehåller 350 ord och tar 2 minuter och 25 sekunder att framföra.

Detta är ett tal som balanserar på gränsen mellan vänskap och kärlek och passar en mycket nära vän eller en kärlek som bygger på vänskap. Talet fokuserar på de gåvor som talaren har fått av vännen och som han/hon vill passa på att återgälda. Första stycket handlar om en leksakslastbil som har lånats på dagis. Detta exempel kan bytas ut mot en anteckningsbok på mellanstadiet, ölburk på högstadiet eller något liknande, men föremålet bör vara en enkel och vardaglig sak från tiden då vänskapen inleddes.

129kr

Nedan följer utdrag ur olika delar av talet:

[…]

Det första är en blå lastbil som du lånade mig på dagis.

[…]

Ditt öra, som du har lånat mig otaliga gånger, ska jag lämna tillbaka, även om jag vet att jag snart kommer att behöva det igen.

[…]

De har fyllt mitt bröst, mitt hjärta och mina lungor. Jag andas dig var jag än är.

Det enda som jag inte kan, eller vill, lämna tillbaka är hjärtat som jag stal av dig första gången vi träffades.

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Tack för dina gåvor”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Talskrivarens namn: Emma Lind
 • Talskrivare: Emma Lind
 • Adress:
 • Inga omdömen hittade än!
 • Att gifta sig är som att skjuta upp en raket!

  Talaren jämför bröllopet med en raketuppskjutning. Talaren kan ha en nära eller mer avlägsen relation till brudparet.

  129kr
 • Du är som en favoritroman

  Detta är ett kort, ekvilibristiskt tal från en bokälskare till en annan. Det passar att hållas till exempelvis bokhandlare och bibliotekarier eller vem som helst som tycker om att läsa. Relationen mellan talare och födelsedagsbarn kan gärna vara nära; de kan till exempel vara mycket goda vänner.

  129kr
 • Tillsammans kan vi få taket att lyfta

  I början av talet målas tvivlet inför kontorsflytten upp och beskriver hur en förändring kan vara obekväm. Vid talets slut är alla tvivel undanröjda med insikten om att det är medarbetarna, och inte väggarna, som är det väsentliga i ett företag.Nedan följer ett utdrag ur talets början:Igår var en obekväm dag. Att byta kontor är som att byta företagets själ. Det är som att slänga sin gamla bekväma myskofta för en ny, osäker, stel, nyinköpt cardigan. Alltså låg jag sömnlös. Tänk om kreativiteten sitter i väggarna.[…]

  119kr
 • Jag vill fortsätta att ta dig för given

  Detta tal är skrivet för att hållas av en man till en kvinna, men fungerar lika bra tvärtom. Talet är en kärleksförklaring som bygger på att stabil kärlek är skön att vila i när man får lov att ta den för given.

  Slutet på talet:

  […]

  Att ta kärleken för given är inte detsamma som att försumma att vårda den. Jag älskar dig och det kommer jag alltid att göra. Påminn mig, sparka mig i baken om jag glömmer bort att visa det. Men låt mig få ta dig för given, det är mitt sätt att säga ”jag älskar dig”.

  129kr
You've just added this product to the cart: