Nu börjar livet!

Nu börjar livet!

Talet hålls av en son eller dotter och riktar sig till mamma eller pappa som är mycket nöjd med att äntligen gå i pension.
 Detta tal innehåller 326 ord och tar 1 minuter och 50 sekunder att framföra.

Talet hålls av en son eller dotter och riktar sig till mamma eller pappa som är mycket nöjd med att äntligen gå i pension. Det handlar om all tid som nu kommer att stå till förfogande och finns där för att fyllas med nya mål och drömmar. Språket är enkelt med en poetisk ton och värme. Ett utdrag ur talets inledning följer nedan:

Det är nu det börjar – livet. Så länge jag kan minnas har jag hört dig tala på just det sättet om den tid som nu väntar. I hela mitt vuxna liv har jag sett dig som en sann drömmare. Du har alltid haft flera stora projekt i tankarna, men de flesta har fått vänta tills den vackra dagen då pensionen inträder. Jag misstänker att du inte är alldeles ensam om detta förhållningssätt. Pensionen har varit målet, den tidpunkt då du äntligen skulle kunna göra allting som du har längtat efter.

99kr

Ett utdrag ur talets inledning följer nedan:

Det är nu det börjar - livet. Så länge jag kan minnas har jag hört dig tala på just det sättet om den tid som nu väntar. I hela mitt vuxna liv har jag sett dig som en sann drömmare. Du har alltid haft flera stora projekt i tankarna, men de flesta har fått vänta tills den vackra dagen då pensionen inträder. Jag misstänker att du inte är alldeles ensam om detta förhållningssätt. Pensionen har varit målet, den tidpunkt då du äntligen skulle kunna göra allting som du har längtat efter.

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Nu börjar livet!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Sala, 2016

Information om talskrivaren

 • Valet att gifta sig av kärlek trots släktens motstånd

  Talet hålls av en kvinna som ska gifta sig med en man från en annan kultur. Det argumenterar kring att kärleken är stark och att det är stort och enkelt att välja att gifta sig av kärlek. Talet vänder sig till en skeptisk släkt som har uttryckt oro inför giftermålet.

  Jag har gjort ett val. Det valet har jag tvingats försvara inför min närmaste familj, inför släkt och några av mina vänner. För mig har det varit ett självklart val. Jag tvekade aldrig när jag plötsligt fann mig ställd inför kärlekens faktum. Det handlar om att jag väljer att gifta mig av kärlek. Det är inte självklart för alla människor idag. Det finns fortfarande de som blir bortgifta, eller vanligare kanske, de som gifter sig för att det är vad man borde och förväntas göra. Jag vet även att det finns de som tvivlar, men hoppas att det ska bli lättare, att passionen ska vakna en dag och att det ändå inte är säkert att man träffar någon bättre. Så tänker inte jag.

  109kr
 • Badbomber

  Ett litet “mysrim” som inte avslöjar allt för mycket.

  Fräsande dofter och färgen så klar…

   

  79kr
 • Till bruden som inte trodde att hon någonsin skulle bli gift

  Detta är ett tal med stor värme och lågmäld humor som passar perfekt till den brud som inte hörde till skolans häftigaste i sin ungdom. Talet hålls av en väninna som delade tonårstidens gråhet och idag uttrycker en stor glädje att få se en sådan strålande brud.

  Nedan följer ett utdrag ur talets början:

  Ingen, eller i alla fall inte du, kunde ha trott att jag skulle stå här nu och hålla tal på ditt bröllop. Du lovade mig att det aldrig skulle hända. Vi var några år yngre än vi är idag och du var fullständigt fel. Nu är du på väg att bli gammal och, vad var det jag sa uttalas lätt triumferande) det fanns någon även för dig. Denne ”någon” visade sig med tiden vara en mycket speciell person. Inte vem som helst, inte första bästa. Han blev din prins, och det trots att du aldrig var någon prinsessa i dina egna ögon. I alla fall inte när vi lärde känna varandra. […]

  […] du är en prinsessa på riktigt och du är alldeles makalöst rätt!

  Jag skulle kunna prata länge och berätta små anekdoter från vår stillsamma tonårstid. Men det ska jag bespara församlingen idag, för så särskilt spännande var det i ärlighetens namn aldrig. […]

  129kr
 • Till den självständiga kvinnan som vågar ta för sig

  Talet hålls av en man som har tänkt till och vågar bjuda lite på sig själv. Det inleds med en klichéartad redogörelse för när den stereotype mannen tycker att den stereotypa kvinnan är som bäst och mynnar i en uppmaning till både kvinnor och män att våga vara sig själva och försöka se bortom samhällets normer. Det är ett kärnfullt, humoristiskt och genomtänkt tal med en djupare mening.
  Här följer ca 20% ur den första delen av talet.

  Mitt tal till kvinnan ska handla om hur fantastiska ni kvinnor är. Jag ska berätta vad det är hos er som gör er enastående. Det är nämligen precis det ni är. Min värld vore oändligt mycket fattigare, mer orolig och mindre spänningsladdad om inte ni befolkade den med ert kvinnliga väsen.

  Ni vet möjligen redan vissa saker om män. Att det finns män som tycker att kvinnan är Guds gåva till mänskligheten. Att ni kvinnor är som allra bäst när ni bejakar de mjuka, ömsinta och omhändertagande sidorna hos er själva. När ni skrattar ljuvt och ler blygt, med förföriska blickar och ett blänkande hårsvall. Jag håller inte med den man som säger att det är då ni kvinnor är som bäst. Jag håller inte heller med samme man som slår sig för bröstet och är stolt över att vara man och därtill en macho macho man. Mannen som vet vad kvinnor vill ha. Mannen som med en stor famn och starka nävar skänker trygghet åt de små liven.

  129kr
You've just added this product to the cart: