Med en fot i dörren

Detta är ett lättsamt, men samtidigt rätt neutralt tal till en medarbetare som går i pension.
 Detta tal innehåller 334 ord och tar 2 minuter och 19 sekunder att framföra.

Detta är ett lättsamt, men samtidigt rätt neutralt tal till en medarbetare som går i pension. Talet passar utmärkt att hållas av den chef som inte känner för att ”strössla” med superlativen men samtidigt vill hålla ett glatt, vänligt och genomtänkt tal. I och med att medarbetaren har en lång tid i branschen poängteras just erfarenheten som han/hon har byggt upp och använt sig av i det dagliga arbetet.

I talet liknas pensioneringen med att ha ”en fot i dörren” och med denna utgångspunkt lyfter talaren fram vad som väntas samtidigt som han/hon önskar pensionären all lycka framöver. Givetvis tackas han/hon också för sin tid i organisationen/företaget.

159kr

Utdrag ur talet:

[...]

Nu menar jag inte att du, NN, står där i dörröppningen som en påträngande försäljare som vill in och sälja en dammsugare till oss, utan snarare tvärtom:

[...]

: jag läste någonstans att när man står med en fot i dörren leder det oftast fram till en större öppning än förväntat. Alltså att utfallet blir bättre än man trott. Tiden som pensionär blir förmodligen därför inte bara bra för dig, utan fantastisk.

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Med en fot i dörren”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.