Med en fot i dörren

Detta är ett lättsamt, men samtidigt rätt neutralt tal till en medarbetare som går i pension.
 Detta tal innehåller 334 ord och tar 2 minuter och 19 sekunder att framföra.

Detta är ett lättsamt, men samtidigt rätt neutralt tal till en medarbetare som går i pension. Talet passar utmärkt att hållas av den chef som inte känner för att ”strössla” med superlativen men samtidigt vill hålla ett glatt, vänligt och genomtänkt tal. I och med att medarbetaren har en lång tid i branschen poängteras just erfarenheten som han/hon har byggt upp och använt sig av i det dagliga arbetet.

I talet liknas pensioneringen med att ha ”en fot i dörren” och med denna utgångspunkt lyfter talaren fram vad som väntas samtidigt som han/hon önskar pensionären all lycka framöver. Givetvis tackas han/hon också för sin tid i organisationen/företaget.

Visa varukorg

159kr

Utdrag ur talet:

[...]

Nu menar jag inte att du, NN, står där i dörröppningen som en påträngande försäljare som vill in och sälja en dammsugare till oss, utan snarare tvärtom:

[...]

: jag läste någonstans att när man står med en fot i dörren leder det oftast fram till en större öppning än förväntat. Alltså att utfallet blir bättre än man trott. Tiden som pensionär blir förmodligen därför inte bara bra för dig, utan fantastisk.

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Med en fot i dörren”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • En minnessamlare talar

  Något som barn brukar vara duktiga på är att samla på saker. I detta tal, som passar för låg- och mellanstadieelever, berättar rektorn/läraren att hon/han också är en samlare. Talaren…

  149kr
 • Vårda dina minnen

  Detta är ett kort tal skrivet för en talare som gärna vill säga några ord, men som önskar hålla nere talets längd. Talaren kan vara en vän eller en släkting…

  129kr
 • Huberts sommarlov

  Detta är ett charmigt tal till skolans yngsta elever som fortfarande har en hel del fantasi kvar. Som attiralj har talaren med sig ett gosedjur eller liknande som heter ”Hubert”….

  159kr
 • Lite skakad och rörd

  Detta är ett tal för den mamma/pappa som i sitt tal till brudparet vill lyckas med konsten att uttrycka sin glädje över brudparets lycka och äktenskap och samtidigt få de…

  159kr
 • Lycka

  Detta är ett tal om lycka skrivet för ett regnigt bröllop. I och med att talaren tar upp det aktuella vädret uppfattas framförandet som spontant, vilket kan imponera på åhörarna….

  139kr
 • För alltid älskad, för evigt saknad

  Ett starkt och berörande tal av en någorlunda samlad förälder. Talarens barn valde ta låta sin egen vilja styra, och tog sitt liv.I talets första halva vänder sig talaren till…

  139kr