Den (o)fria viljan

På grund av arbetsbrist, eller av någon annan anledning som beror på marknadsförutsättningarna, har medarbetaren blivit uppsagd.
 Detta tal innehåller 253 ord och tar 1 minuter och 45 sekunder att framföra.

På grund av arbetsbrist, eller av någon annan anledning som beror på marknadsförutsättningarna, har medarbetaren blivit uppsagd. Medarbetaren tycker att detta är lite jobbigt och han/hon har ännu inget nytt jobb. Personen som slutar behöver inte vara en högpresterande person, även om talet passar även en sådan. Däremot är det viktigt för talet att medarbetaren har en del förnuft.

Talets röda tråd är den fria viljan, men att denna inte alltid är så enkel att fånga som det låter. Det ligger inte inom medarbetarens fria vilja att sluta och anledningen till att personen får gå ligger inte helt och hållet) inom din fria vilja heller. Som talare tackar du för tiden som varit och för medarbetarens insats under tiden på företaget/avdelningen.

149kr

Utdrag ur talet:

[...]

Det faktum att du ska lämna oss bygger inte helt och hållet på den fria viljan, inte från någon av oss. Istället är det så att den realitet som går under namnet ”marknadskraft” har ett finger med i spelet denna gång.

[...]

För med det tomrum som du lämnar efter dig,

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Den (o)fria viljan”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.