“På vinst eller förlust” eller “Allt som behövs är kärlek”

“På vinst eller förlust” eller “Allt som behövs är kärlek”

Några värmande ord i lättsam ton samt lite ekonomiska begrepp gör detta tal passande att hållas av en ekonom, alternativt då någon av makarna (eller båda) är ekonom.
 Detta tal innehåller 459 ord och tar 3 minuter och 11 sekunder att framföra.

Några värmande ord i lättsam ton samt lite ekonomiska begrepp gör detta tal passande att hållas av en ekonom, alternativt då någon av makarna eller båda) är ekonom. Talet fungerar även utmärkt för en person som är siffermässigt intresserad, t.ex. av aktiehandel.

Talet handlar om vinster och förluster, och konkluderar i slutänden på vilket sätt som makarna gjort vinst under sin bröllopsdag.

149kr

Utdrag ur olika delar av talet:

[...]

Pengar i all ära, men nu är det så att det mesta faktiskt går att analysera, summera och värdera – om man är tillräckligt kreativ - och idag kan vi lägga till ett antal sifferuppgifter till det livsdiagram som ni två har påbörjat. Vi kan börja med dagens datum och det antal gäster som är här idag för att fira er.

[...]

Frågan är nu: Kommer ni att göra vinst idag?

[...]

Den kärlek ni har gett till varandra är så dyrbar att den inte ens går att värdera. Er kärlek kan bara ges och fås,

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal ““På vinst eller förlust” eller “Allt som behövs är kärlek””

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Enebyberg, 2016

Information om talskrivaren

 • Sovmorgnarnas slappa stiltje stundar!

  Denna roliga allitteration får garanterat åhörarna att dra på smilbanden. Talet berör finurligt allt från vinteraktiviteterna och julmaten till de traditionella TV-sändningarna på julafton klockan tre. Texten är skriven med valalternativ så att talet passar både att hållas för enbart elever och för både elever och skolpersonal samtidigt. Talaren är antingen en rektor eller lärare.

  Talet finns även i anpassade former under rubrikerna ”Köp 3 betala för 2 – jullov högstadiet”, ”Chef talar till personal runt jul” samt ”Rektor talar till skolpersonalen”.

  169kr
 • En förälder är alltid en förälder

  Anledningarna till att en mor och son/dotter inte står varandra så nära kan vara många. Detta tal är skrivet för ett barn som hade en rätt ansträngd relation till sin mamma. En förälder är däremot alltid en förälder och just därför att NN var din mamma vill du säga några sista ord om henne. Talet är kort, men starkt, och passar därför dig som önskar hålla nere talets längd.

  Talet handlar om att en förälder trots allt alltid är en förälder. Du vill tacka din mamma för att hon försökte ge den värme och kärlek som du behövde och du uttrycker att du vill komma ihåg de ljusa och glada stunderna som ni delade.

  129kr
 • En chef/företagsledare meddelar de anställda att företaget har gått i konkurs

  Detta är ett tal från en chef eller företagsledare som ledsamt nog måste berätta för de anställda att företaget har gått eller kommer att gå) i konkurs. Marknaden har varit turbulent/tungrodd, under en längre tid och trots hårda ansträngningar har situationen inte blivit tillräckligt stabil. Att företaget har varit ute på hal is kommer förmodligen inte som en överraskning för medarbetarna.

  Talaren tackar de anställda för deras ansträngningar och ber dem att ha tålamod med sina frågor eftersom konkurssituationen är ny för dem alla. Vidare säger talaren att han/hon kommer att återkomma så snart det finns ny information att tillgå.

  139kr
 • Vi har mycket att fira!

  Många människor har nog stött på känslan av att väldigt mycket svenskhet kommer fram i samband med olika prestationer som medborgare i vårt land gör. Men när det kommer till att fira Sverige och nationaldagen för sakens egen skull finns det lite mer att ta tag i. Samtidigt borde det inte vara så svårt; vi har mycket i vårt land att vara stolta över!

  149kr
You've just added this product to the cart: