Vanligt är underbart

Vanligt är underbart

Talet är tänkt till ”paret lagom”, som nöjda går den utstakade vägen med ett alldagligt liv och ett traditionellt bröllop.
 Detta tal innehåller 366 ord och tar 2 minuter och 30 sekunder att framföra.

Talet är tänkt till ”paret lagom”, som nöjda går den utstakade vägen med ett alldagligt liv och ett traditionellt bröllop. Helt enkelt till dem som inte har ett särskilt häftigt, vådligt förflutet att dra fram i ett tal. Efter några tankar kring allas kamp för att undvika Svenssonfällan, slås det i talets slut fast att vanligt är underbart.

104kr

Nedan följer utdrag ur olika delar av talet:

En fransk proffsäventyrare sade i en tidningsintervju att den som inte har flugit hangglider från Matterhorn inte riktigt har levt. Av bilden bredvid texten kunde man dra slutsatsen att han minsann hade levt på riktigt.

[...]

De får oss att tro att den som inte ständigt gör smarta val inte är unik. Och är man inte unik existerar man knappt i livets stora ekvation.

[...]

Kanske skulle någon kalla er alldagliga, rent av riktiga Svenssons. Vilken komplimang i så fall. Det finns nämligen inget större än det stillsamma miraklet av en alldeles vanlig vardag.

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Vanligt är underbart”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Talskrivarens namn: Magnus Avesson
 • Talskrivare: Magnus Avesson
 • Adress:
 • 5.00 5.00 betyg av 1 recension
 • Hjärter dam slår allt

  Talet utgår ifrån talesättet att tur i kärlek och spel motsäger varandra. Detta motsägs dock i talet, som istället hävdar att det gäller att veta vad man gör, både…

  149kr
 • Svinet i säcken

  Ett humoristiskt tal till brudgummen. Talet förutsätter att talaren känner föremålet i fråga hyfsat väl.

  109kr
 • Liksom en flod

  I talet liknas döden vid en flods förening med havet. Det är, med andra ord, en lugn bortgång efter ett långt liv som beskrivs. I talet poängteras också att…

  109kr
 • Om sorg, mörker och ljus

  Vi har några korta stunder här på jorden. Ibland tycks de fly bort, som tunna moln en klar och blåsig dag i oktober. Men ibland dröjer de sig kvar,…

  99kr
You've just added this product to the cart: