Vanligt är underbart

Vanligt är underbart

Talet är tänkt till ”paret lagom”, som nöjda går den utstakade vägen med ett alldagligt liv och ett traditionellt bröllop.
 Detta tal innehåller 366 ord och tar 2 minuter och 30 sekunder att framföra.

Talet är tänkt till ”paret lagom”, som nöjda går den utstakade vägen med ett alldagligt liv och ett traditionellt bröllop. Helt enkelt till dem som inte har ett särskilt häftigt, vådligt förflutet att dra fram i ett tal. Efter några tankar kring allas kamp för att undvika Svenssonfällan, slås det i talets slut fast att vanligt är underbart.

104kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Nedan följer utdrag ur olika delar av talet:

En fransk proffsäventyrare sade i en tidningsintervju att den som inte har flugit hangglider från Matterhorn inte riktigt har levt. Av bilden bredvid texten kunde man dra slutsatsen att han minsann hade levt på riktigt.

[...]

De får oss att tro att den som inte ständigt gör smarta val inte är unik. Och är man inte unik existerar man knappt i livets stora ekvation.

[...]

Kanske skulle någon kalla er alldagliga, rent av riktiga Svenssons. Vilken komplimang i så fall. Det finns nämligen inget större än det stillsamma miraklet av en alldeles vanlig vardag.

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Vanligt är underbart”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Bit för bit mot himlen

  I talets inledning tas katedralbygget i Köln upp. Det tog 632 år att bygga den, vilket de invigningsklara lokalerna förmodligen inte har tagit i anspråk. Men även om lokalerna må vara blygsamma, liknar talet det kommande arbetet som ska utföras i lokalerna vid det tålmodiga arbetet med att bygga en gotisk katedral. Arbetsdag läggs vid arbetsdag i en ständig strävan uppåt.

  Nedan följer ett utdrag ur talets avslutning:

  […]

  I över sex sekler byggde man alltså på katedralen i Köln innan den var färdig. Fullt så länge vill nog ingen vara kvar här på NN arbetsplatsen; men jag hoppas att många kommer att vilja lägga sitt arbete, dag ovanpå dag, i dessa nya lokaler.

  139kr
 • Som att se Lajka fara ut i rymden

  Det här talet är tänkt att hållas av en ogift manlig vän till brudgummen, vars kliv ut i det okända äktenskapslivet liknas vid hunden Lajkas färd ut i rymden. Äktenskapet framställs som otäckt och okänt, men i talets avslutning omvärderas alltsammans i ljuset av att brudgummen har fått med sig en så underbar brud på färden.

  109kr
 • Den gyllene medelåldern – livets fairway

  Det här talet passar om festföremålet är golfare och mer eller mindre medelålders. I talet dras paralleller mellan att spela golf och att leva. Harmoni uppnås genom att hitta en balans mellan koncentration och avslappning. Talet har en genomgående lättsam ton.

  Nedan följer ett utdrag ur talet:

  […]

  Livets tidiga skede kan vara som ett snöpligt snett utslag som drar iväg åt ett helt annat håll än vad man hade tänkt sig. Men hur de unga åren, eller livets utslag, än drar iväg, brukar det alltid ordna upp sig efter hand. Att vara medelålders är ungefär samma sak som att befinna sig på en fin och frodig fairway, någonstans mellan start och mål, utslag och hål, mellan livets tee och green.

  […]

  139kr
 • Den lärde talar till barnen, den vise lyssnar på dem.

  Talet tar fasta på barns förutsättningslösa upptäckande av små ting och kryp. Den som förmår delta i barnets upptäckarlusta, istället för att bara undervisa det, kommer själv att återupptäcka fantastiska detaljer i tillvaron. Men det tar tid, barn har inte bråttom.

  159kr
You've just added this product to the cart: