Gör som Columbus, men behåll era sinnen öppna!

Gör som Columbus, men behåll era sinnen öppna!

Det här talet vänder sig till nyblivna studenter, niondeklassare eller andra som är på väg att ta ytterligare ett väsentligt steg i livet.
 Detta tal innehåller 513 ord och tar 3 minuter och 33 sekunder att framföra.
5 av 5 baserat på 1 betyg
(1 kundbetyg )

Det här talet vänder sig till nyblivna studenter, niondeklassare eller andra som är på väg att ta ytterligare ett väsentligt steg i livet. Talet tar upp Columbus mål att nå Indien, och jämför det med varje människas föresatser att nå vissa mål i livet. Men precis som Columbus nådde någonting annat än vad han hade föreställt sig, utvecklar sig ens liv ofta annorlunda än vad man hade tänkt sig från början.

159kr

Nedan följer utdrag ur olika delar av talet:

[...]

De trodde att de bevittnade en galning som klev rakt ut i det ohyggliga intet med sin stolliga verklighetsuppfattning. Columbus, å sin sida, ville visa dessa trista trygghetsnarkomaner att jorden var rund, och att det skulle vara möjligt att nå Indien via en västlig passage.

[...]

Att ta studenten/gå ut nian är som att kasta loss inför en väldig seglats ut i det okända. Många är modiga nog att staka ut en kurs för sina fortsatta liv, med risk för att drabbas av den oförstående omgivningens snusförnuftiga avfärdanden. Det krävs ofta en dos av Columbus djärvhet för att orka fortsätta på en väg, som ingen har tagit tidigare.

[...]

Kundomdöme

5 av 5 stjärnor
1 omdöme
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

1 review for Gör som Columbus, men behåll era sinnen öppna!

  Betygsätt talet

  Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

  Såldes senast till:
  Saltsjö, Boo, 2017

  Information om talskrivaren

  • Bit för bit mot himlen

   I talets inledning tas katedralbygget i Köln upp. Det tog 632 år att bygga den, vilket de invigningsklara lokalerna förmodligen inte har tagit i anspråk. Men även om lokalerna må vara blygsamma, liknar talet det kommande arbetet som ska utföras i lokalerna vid det tålmodiga arbetet med att bygga en gotisk katedral. Arbetsdag läggs vid arbetsdag i en ständig strävan uppåt.

   Nedan följer ett utdrag ur talets avslutning:

   […]

   I över sex sekler byggde man alltså på katedralen i Köln innan den var färdig. Fullt så länge vill nog ingen vara kvar här på NN arbetsplatsen; men jag hoppas att många kommer att vilja lägga sitt arbete, dag ovanpå dag, i dessa nya lokaler.

   139kr
  • Nyttan med konsten och konsten med nyttan

   Det här talet är en liten betraktelse över motsättningen mellan borgare och konstnärer. Framför allt tar det fatt i frågan om nyttan med konsten. Man kan betrakta talet som färdigt, men det går med fördel att fortsätta talet med några ord om just det konstverk eller den konsthall som ska invigas.

   109kr
  • Växande, och vikten av att vänta

   Talet kan hållas av vem som helst på ett dopkalas. Poängen med talet är att man ska ta det lugnt med växandet, eftersom det är en schysst grej att vara barn. Här följer ett utdrag ur mitten av talet:

   Skillnaden mellan att vara barn och vuxen är att dagen före julafton är en evighet när man är liten, och ett infernaliskt ögonblick när man är vuxen. Sommaren är oändlig för barn, och en kort raksträcka av måsten för de vuxna. Och man kan fråga sig vad det är som är så bråttom egentligen?

   89kr
  • Säg det nu, eller håll för alltid truten

   Talet är en lätt humoristisk betraktelse över bröllop i romantiska komedier och vänskap i verkligheten – två företeelser som har förmågan att lysa upp världen. Dessutom slås det fast att det är viktigt att tala nu, även om man råkar vara nervös.

   149kr
  You've just added this product to the cart: