Gör som Columbus, men behåll era sinnen öppna!

Det här talet vänder sig till nyblivna studenter, niondeklassare eller andra som är på väg att ta ytterligare ett väsentligt steg i livet.
 Detta tal innehåller 513 ord och tar 3 minuter och 33 sekunder att framföra.
5 av 5 baserat på 1 betyg
(1 kundbetyg )

Det här talet vänder sig till nyblivna studenter, niondeklassare eller andra som är på väg att ta ytterligare ett väsentligt steg i livet. Talet tar upp Columbus mål att nå Indien, och jämför det med varje människas föresatser att nå vissa mål i livet. Men precis som Columbus nådde någonting annat än vad han hade föreställt sig, utvecklar sig ens liv ofta annorlunda än vad man hade tänkt sig från början.

159kr

Nedan följer utdrag ur olika delar av talet:

[...]

De trodde att de bevittnade en galning som klev rakt ut i det ohyggliga intet med sin stolliga verklighetsuppfattning. Columbus, å sin sida, ville visa dessa trista trygghetsnarkomaner att jorden var rund, och att det skulle vara möjligt att nå Indien via en västlig passage.

[...]

Att ta studenten/gå ut nian är som att kasta loss inför en väldig seglats ut i det okända. Många är modiga nog att staka ut en kurs för sina fortsatta liv, med risk för att drabbas av den oförstående omgivningens snusförnuftiga avfärdanden. Det krävs ofta en dos av Columbus djärvhet för att orka fortsätta på en väg, som ingen har tagit tidigare.

[...]

Kundomdöme

5 av 5 stjärnor
1 omdöme
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

1 review for Gör som Columbus, men behåll era sinnen öppna!

Betygsätt talet

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Saltsjö, Boo, 2017