Kärlekens bojor

Ett väldigt vackert tal om kärlekens bojor, ringarna, som är äktenskapets största bevis.
 Detta tal innehåller 379 ord och tar 2 minuter och 20 sekunder att framföra.

Ett väldigt vackert tal om kärlekens bojor, ringarna, som är äktenskapets största bevis. Talet passar till alla bröllop. Det är ganska enkelt och kräver inte någon tidigare talvana. Några roliga vitsar kommer att locka till många skratt. Talaren bör tillhöra någon av brudparets familjer eller nära släkt.

Ett litet utdrag ur talet:

Ordet bröllop förknippas med fest, god mat och tårta, glada miner och skön stämning. Det är i alla fall så man som gäst ser på bröllopet […].

[…] För när festen är slut, när tårtan är uppäten och de glada gästerna en efter en börjar vandra hemåt, då återstår bara en sak, nämligen den stora prövningen som kallas äktenskap […].

[…] Det är det enda beviset för att det är just ni två. Det är kärlekens bojor, kärlekens tecken. Kom ihåg att ett äktenskap är en sak som sätter en ring på en kvinnas finger, och två under mannens ögon […].

[…] Ringen är evighetens symbol. Den har ingen början och inget slut, dess runda jämna form står för jämställdhet. Ni delar inte bara ringar, ni delar också ett liv […].

[…] Men i dag är det inte bara NN och NN som har förenats genom kärlekens bojor, vi är även två släkter som har förenats till en. Så jag vill passa på att välkomna både NN, hans familj, vänner och släkt till familjen NN […].

134kr

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Kärlekens bojor”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.