Under rosten – en hyllning till en sann vän

Under rosten – en hyllning till en sann vän

Talaren beskriver födelsedagsbarnets skavanker och brister men framhåller jubilarens gedigna bruksvärde framför det på ytan glänsande.
 Detta tal innehåller 658 ord och tar 4 minuter och 15 sekunder att framföra.

Talaren beskriver födelsedagsbarnets skavanker och brister men framhåller jubilarens gedigna bruksvärde framför det på ytan glänsande. Själva andemeningen är att det är innehållet som räknas istället för en polerad yta. Talaren bör känna den som talet riktar sig till väl. Detta är ett ganska roligt och lite fyndigt tal.

149kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag ur talet:

Det finns fina bilar. Bilar man bara drömmer om. Ferrari – en glänsande skönhet med en vulkan under motorhuven. Parkera en Ferrari utanför huset… – vi snackar status med stort S. Eller en Rolls Royce. För all del, vi kan ta med BMW och Mercedes också. Snygga, snabba, komfortabla och trafiksäkra. Uttrycker att ägaren har råd och smak, en bra kombination. Fast, och det säger jag inte bara för att jag själv är avundsjuk över att inte ha råd, hur kul är det att äga en Ferrari och fylla den med grovsopor som skall till tippen? Jag menar, rent praktiskt, vad är det egentligen vi använder bilen till? När den inte står parkerad alltså. Jag vet inte vilken erfarenhet ni har, men min är att bilen är ett transportmedel för både det ena och det andra. Köra papper till pappersinsamlingen. [...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Under rosten – en hyllning till en sann vän”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Meningen med livet – om livets oförutsägbarhet

  Det här talet passar i olika sammanhang där man vill tala om svåra och tunga saker som kan få människor att tappa lust och ork. Underförstått handlar det om att människor uppträder som om det gick att planera sig igenom hela livet, när det i själva verket är omöjligt. Katastrofer, olyckor och oväntade saker händer hela tiden, vilka gör att våra planeringar inte håller. Talets andemening är att livet är värt att leva, trots orättvisor och svårigheter. Det passar att framföras i alla sammanhang där man vill gjuta livsmod i sin publik och där talaren vågar beröra ämnen vi sällan pratar om i vardagen, t.ex. livets mening.

  Ur talet:
  Livet liknas ofta vid en resa. Det kan först låta ganska trevligt. Resor är för den moderna människan ofta förknippade med semester och trevligheter. Med det synsättet skulle livet vara en enda lång semestertripp. En och annan flygförsening kanske man får räkna med, men på det stora hela skulle det alltså handla om något slags lustfyllt självförverkligande. Flygförseningar brukar man få kompensation för via sin reseförsäkring.

  Moderna människor tror att livet går att planera och förhandsboka.

  […]

  Precis när man tror att man inte orkar ett steg till, kan solen bryta igenom regnmolnen och den mest underbara regnbåge visa sig på himlen.

  […]

  159kr
 • Tid att uppleva nuets under

  Ett högtidligt och allvarsamt nyårstal där talaren önskar gott nytt år och ber åhörarna att ta tillvara livet just nu.
  Ur talet:

  Som ett oskrivet blad i en bok ligger det nya året framför oss. Vi vet vilken sida det är men inte hur lång boken skall bli.

  […]

  Vissa har fyllda, intecknade dagar redan innan året ens börjat.

  […]

  Fanns det plats för små och stora vardagsunder i vår planering? Medgavs utrymme att uppleva stunden bland alla planerade “måsten”?

  […]

  Min nyårsönskan, som jag vill dela med er allihop, är att vi skall lära oss att leva just nu.

  […]

   

  119kr
 • Italienska tankar om mat

  Det här talet passar att hållas i alla sammanhang som har någon koppling till Italien och italiensk mat där åhörarna inte redan kan och vet allt om ämnet. Det är informativt och berättar en del om hur de olika regionala köken i Italien ser på matlagning och råvaror. Eftersom talet dels är undervisande passar det inte som tacktal, men innehållet kan inspirera den som skall hålla ett tacktal vid en italiensk-inspirerad middag.

  Ur talet:
  Mat är liv. Italienaren har förstått detta till fullo och gjort maten till kultur. Den skall vara så enkel, ursprunglig och obearbetad som möjligt. Maten skall inte förvandlas till något annat än vad den är. Den skall inte förkläs i såser och massvis av kryddor, utan smaka som den är när den plockas, fiskas eller nackas.

  […]

  Vi har Piemonte med sina världsberömda Barolo-viner och kungen bland tryfflar; den vita från Alba. Vi har Toscana med Chianti-viner, utsökt olivolja och traditionen att ta till vara allt på djuren. Här tillagas tunga och lever på det mest delikata sätt, och ingen skulle få för sig att kasta något.

  […]

  99kr
 • Tack för maten på rim – kort, kärnfullt och humoristiskt

  Talaren tycker att festen var trevlig – så varför gå hem? Fräckt och humoristiskt ber han värden att diska undan och plocka fram vad som finns gömt i skåpen.

  119kr
You've just added this product to the cart: