Under rosten – en hyllning till en sann vän

Talaren beskriver födelsedagsbarnets skavanker och brister men framhåller jubilarens gedigna bruksvärde framför det på ytan glänsande.
 Detta tal innehåller 658 ord och tar 4 minuter och 15 sekunder att framföra.

Talaren beskriver födelsedagsbarnets skavanker och brister men framhåller jubilarens gedigna bruksvärde framför det på ytan glänsande. Själva andemeningen är att det är innehållet som räknas istället för en polerad yta. Talaren bör känna den som talet riktar sig till väl. Detta är ett ganska roligt och lite fyndigt tal.

149kr

Utdrag ur talet:

Det finns fina bilar. Bilar man bara drömmer om. Ferrari – en glänsande skönhet med en vulkan under motorhuven. Parkera en Ferrari utanför huset… – vi snackar status med stort S. Eller en Rolls Royce. För all del, vi kan ta med BMW och Mercedes också. Snygga, snabba, komfortabla och trafiksäkra. Uttrycker att ägaren har råd och smak, en bra kombination. Fast, och det säger jag inte bara för att jag själv är avundsjuk över att inte ha råd, hur kul är det att äga en Ferrari och fylla den med grovsopor som skall till tippen? Jag menar, rent praktiskt, vad är det egentligen vi använder bilen till? När den inte står parkerad alltså. Jag vet inte vilken erfarenhet ni har, men min är att bilen är ett transportmedel för både det ena och det andra. Köra papper till pappersinsamlingen. [...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Under rosten – en hyllning till en sann vän”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.