Komvuxavslutning

Detta är ett tal att framföras vid Komvuxavslutning.
 Detta tal innehåller 326 ord och tar 2 minuter och 15 sekunder att framföra.

Detta är ett tal att framföras vid Komvuxavslutning. Talet passar att hållas av både elev och lärare. Det berättar om den tid som har varit och hur vemodigt det känns att skiljas åt.

Talet finns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Vuxenutbildningar.

134kr

Utdrag ur olika delar av talet:

[...]

Under den termin/det läsår som har varit har vi haft många trevliga stunder tillsammans. Men det har också funnits tillfällen då vi/ni har gnuggat våra/era geniknölar och slitit vårt/ert hår.

[...]

Medan vi fortfarande är tillsammans vill jag önska alla en trevlig och fin sommar oavsett om ni ska arbeta eller inte. Och till er som ska fortsätta studierna i höst vill jag säga: Lycka till!

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Komvuxavslutning”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Kärlekens varma låga

  Ett bröllopsdagstal att framföras av en vän eller anhörig till makarna. Talaren jämför makarnas 40 år som gifta med rubinen, utifrån att de firar just rubinbröllop.

  139kr
 • ”Kräftan.” En hyllning till en person som är född i stjärntecknet kräftan

  Detta är en lättsam och, emellanåt, humoristisk födelsedagshälsning. Texten, som är upplagd som ett horoskop, är bunden till stjärntecknet kräftan, 22/6–22/7. Eftersom ordet ”födelsedag” inte nämns i själva texten kan den även skickas vid annat jubileumstillfälle än födelsedagsfirande.

  Texten finns i en liknande version under kategorin ”Födelsedagar efter stjärntecken”.

  Några rader ur olika delar av texten:

  Hej! Jag kan inte närvara i egen person trots att det är din högtidsdag. Jag får istället på detta vis önska dig all lycka och glädje i framtiden. Ett säkert sätt att få veta vad framtiden har i sitt sköte är att gå till en siare.

  […]

  , och när du med orubblig energi ger dig i kast med att beskydda kan du framstå som en person med hård yta där svagheterna till slut lyser igenom.

  […]

  129kr
 • Du vet att du har blivit gammal när…

  Ett humoristiskt och småfräckt födelsedagstal som passar bäst om kvinnan fyller 35–50 år. Den som framför talet räknar upp ett antal tecken på ökande ålder. Dessa bör vi ta till oss!

  Utdrag ur olika delar av talet:

  […]

  Du vet att du har blivit gammal när du kan stryka ordet ”skratt” före ”rynkor”. Vad skrattgropar i kinderna kallas för när man har passerat 35 är jag inte säker på, men inte är det ”celluliter”. Nej, dem hittar du alla gånger på dina lår.

  […]

  – vilka tyvärr bara syns ännu tydligare efter ditt ihärdiga spacklande [rynkorna]. Toppen som avslöjar mer än den döljer visar inte bara din byst utan även, obarmhärtigt, dina bilringar runt midjan.

  […]

  Som pricken över i bär du den söta lilla kjol som med åren har blivit ännu kortare och numera går under benämningen ”mus-kort”. Snacka om att famla i ett hopplöst mörker efter sista halmstrået.

  […]

  159kr
 • ”Snart kärring” En födelsedagshälsning

  En humoristisk och djärv födelsedagshälsning till en kvinna som fyller 35 år. Den går ut på att påminna jubilaren om nuläget och om vad som komma skall; det är bara 5 år kvar till kärring… Hälsningen kan med fördel även skickas till någon som fyller t.ex. 38 år, det blir då istället 2 år kvar osv.

  Texten finns i en liknande version under kategorin ”Födelsedagar: 35 år”

  Några utdrag ur olika delar av texten:

  […]

  Jag hoppas att din födelsedag har börjat bra och att den fortsätter så. För snart kommer den grå vardagen ikapp dig och du inser att du närmar dig klimakteriet med stormsteg. Visserligen fyller du bara 35,

  […]

  Om 5 år spelar det ingen roll. String eller maxi. Push up eller linne. Tajta jeans eller mysbyxor. Minimala toppar eller storskjorta. Du kommer att vara en kärring hur du än klär dig.

  […]

  159kr
You've just added this product to the cart: