Ett inspirerande tal om att göra sommarlovet till återhämtningens tid

Ett inspirerande tal om att göra sommarlovet till återhämtningens tid

Detta tal håller en varm ton och passar att hållas av en lärare eller en rektor till elever i årskurs fem och uppåt (inklusive gymnasiet och komvux) eller för skolans personal.
 Detta tal innehåller 329 ord och tar 2 minuter och 0 sekunder att framföra.

Detta tal håller en varm ton och passar att hållas av en lärare eller en rektor till elever i årskurs fem och uppåt inklusive gymnasiet och komvux) eller för skolans personal. Talet handlar om det viktiga med att fylla på sin energi när man är ledig. Att göra minst en rolig sak under sommarlovet – bara för dess nöjes skull.

Talet uppmuntrar sina åhörare att göra sommarlovet till återhämtningens tid, att ladda sina batterier genom att göra något man tycker om, för att sedan vara härligt energifylld när vårterminen startar talet är med andra ord inte inriktat mot avgångsklasser).

Detta tal finns även, modifierat, under kategorin ”Skolavslutning höst med titeln ”Jul – strålande jul”.

119kr

Utdrag ur början och mitten av talet:

Efter en termin fylld av studier/undervisning, nya kunskaper och erfarenheter, och kanske även nya kompisar/kollegor, är det nu tid för sol, avkoppling och återhämtning.

[…]

Jag hoppas att ni tar chansen och verkligen gör sommarlovet till en härlig tid, att ni får en skön och rogivande sommar och att ni fyller på era kraftreserver genom att passa på att göra sådant ni tycker om.

[…]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Ett inspirerande tal om att göra sommarlovet till återhämtningens tid”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Mjölby, 2016

Information om talskrivaren

 • Utsökt smak går onekligen i arv

  Detta är ett tal för brudens mor som inte vill hålla ett långt anförande, men som gärna vill gratulera sin dotter och hennes make, samt framföra sin glädje över giftermålet med några värmande och underhållande ord.

  Talet är kort och kärnfullt och förmedlar hur stolt modern och eventuellt även fadern) är över att se sin dotter göra ett sådant bra val. Paralleller dras till att även modern gjorde ett lika bra val själv en gång i tiden, då hon valde brudens far. Talet passar oberoende om brudens föräldrar är/har varit gifta, eller inte.

  Brudgummen kom snabbt in i brudens familj, och var redan från början en naturlig del av densamma.

  Detta tal finns också under kategorin Bröllop: Brudgummens far talar till sin son samt ”En far eller mor talar till brudparet”.

  119kr
 • Att bli gammal, nej, jag menar äldre

  Detta är ett tal som driver med vår syn på vad som är ungt och vad som är gammalt. Det hålls i en lättsam ton och frambringar glada, igenkännande skratt, från både jubilaren och gästerna.

  Talet passar bäst att hållas av en person som är i 30-50-årsåldern. Det tar upp flera typiska tecken i punktform, vilka visar på att man är äldre än man tror. Dessa tecken är givetvis ingen exakt vetenskap, utan snarare något som talaren har observerat. Talet nämner 18 ålderstecken, både större och mindre.

  Detta tal finns även under kategorin Födelsedagar: 30 år.

  149kr
 • Mössan av för studenten/studentskan NN!

  Detta tal passar att hållas av en förälder till en nybliven student. Talaren påpekar att sonen/dottern, i och med studenten, har tagit ett stort steg mot vuxenlivet. Han/hon öppnar på sin studentdag dörren mot något nytt, okänt och spännande. Talaren hoppas samtidigt att sonen/dottern inte stänger dörren helt till sitt gamla liv; sin familj.

  Talet är kort och kärnfullt. Det gör kopplingar både till den klassiska studentramsan ”För vi har tagit studenten” samt den välkända och traditionsrika studentsången ”Sjung om studentens lyckliga dag”.

  119kr
 • Tredje gången gillt!

  Detta tal passar att hållas av en person som är yngst i sin egen syskonskara. Dopbarnet har två äldre syskon, och därmed är även han/hon yngsta barnet.

  Talaren poängterar fördelarna med att vara det yngsta syskonet, samt ger förslag på hur nackdelarna kan vändas till något positivt. Detta sägs som råd och tips till den nydöpta/nydöpte, i en såväl varm som humoristisk ton.

  Talet passar oberoende av vilket kön talaren eller barnet tillhör.

  139kr
You've just added this product to the cart: