Olika nyanser av nytt

Som ny rektor på skolan innebär den kommande terminen stora förändringar för dig, och de kollegor som finns runt omkring påverkas också.
 Detta tal innehåller 371 ord och tar 2 minuter och 34 sekunder att framföra.

Som ny rektor på skolan innebär den kommande terminen stora förändringar för dig, och de kollegor som finns runt omkring påverkas också. Med detta tal till skolpersonalen vill du passa på att önska dem välkomna till den nya terminen och indirekt lyfta fram att ”nytt” i allra högsta grad kan betyda något positivt. Det senare görs genom att talet delvis fokuserar på de elever som – liksom du – är nya på skolan och på de farhågor som de kan ha.

Det är oväsentligt om du har arbetat som rektor tidigare eller inte, men talet förutsätter att du inte tidigare har träffat de nya kollegorna närmare. Du tycker att det ska bli spännande att möta både dem och eleverna, och du tror på en stimulerande och rolig termin som gör arbetet både mycket lättare och bättre.

Visa varukorg

159kr

Utdrag ur talets inledning:

[...]

Mycket är nytt vid denna skolstart.

[...]

Vi kommer att få möta nya elever och vi kommer att ställas inför nya dagliga utmaningar, men dessutom har ni ett nytt ansikte framför er. Jag har x (antalet) nya ansikten framför mig, så jag förstår om ni är lite fundersamma kring vad jag är för typ. Då är det bra att komma ihåg att jag är minst lika nyfiken på er och hur ni är som kollegor.

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Olika nyanser av nytt”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren