“Med önskan om ett härligt jullov”, “Dags för halvtidsvila” samt “Ljusets tid”

Med önskan om ett härligt jullov.
 Detta tal innehåller 969 ord och tar 6 minuter och 43 sekunder att framföra.

Tal 1: Med önskan om ett härligt jullov. Taltid: 2 min. 16 sek.

Detta är ett rättframt och okomplicerat jultal till eleverna. Det handlar om kärnan till varför du som rektor håller tal; du vill önska eleverna ett härligt jullov.

298kr

Utdrag ur talet:

[...]

Helst vill förmodligen alla talare i en liknande situation säga något som låter både genomklokt och genomtänkt och som uppfattas som något smartare än vad man i verkligheten har att ge. Går jag däremot till grunden med varför jag faktiskt står här, är svaret bra mycket mer okomplicerat än så. Vad jag mest av allt vill här idag, är helt enkelt att önska er ett härligt jullov!

[...]

*****

Tal 2: "Dags för halvtidsvila." Likheten mellan ett skolår och en fotbollsmatch. Taltid: 2 min. 29 sek.

Många tal runt jul handlar om tomtar, snö och stalledrängar. Talaren som håller detta tal vill bryta trenden och fokusera på ett annat fartfyllt område, nämligen på likheterna mellan en fotbollsmatch och ett skolår.

Talet passar för högstadiet och gymnasiet. $Utdrag ur slutet:

[...]

Sist, men inte minst, speciellt inte idag: precis som en fotbollsmatch består skolåret av två halvlekar. Matchens första, höstterminen, är avklarad och jag skulle säga att det står 1-0 till er. Med andra ord kan ni med en stor klapp på axeln ta er en välförtjänt halvtidsvila. Jag är nöjd mer er prestation och jag tycker att ni ska vara detsamma. Om några veckor, när visselpipan drar igång vår andra halvlek, ses vi igen.

[...]

*****

Tal 3 (kostnadsfritt): "Ljusets tid." Värmande ord i vintertid till den uppskattade skolpersonalen. Taltid: 1 min. 52 sek.

Detta är ett stämningsfullt, tacksamt och uppmuntrande jultal från rektorn till skolpersonalen. Den röda tråden är ordet ”ljus”.

$Utdrag:

[...]

Era ansträngningar syns och värdesätts, både av eleverna, föräldrarna och mig. Jag får inspiration av att arbeta i en sådan här organisation där kunskap är vad som erbjuds, motivation är läroknepet och kreativitet en förutsättning. De personer som lyckas med att omvandla dessa tre delar till realitet är ni.

[...]

För trots mörkret, är julen ljusets tid.

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal ““Med önskan om ett härligt jullov”, “Dags för halvtidsvila” samt “Ljusets tid””

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Göteborg, 2015