Rektor talar till Komvuxelever inför höstterminens start

Detta är ett tal där talaren framhåller vikten av att ta in kunskap; eleverna förbereds också på att de har en kämpig tid framför sig.
 Detta tal innehåller 360 ord och tar 2 minuter och 30 sekunder att framföra.

Detta är ett tal där talaren framhåller vikten av att ta in kunskap; eleverna förbereds också på att de har en kämpig tid framför sig.

Talet finns även under kategorin Skola & Rektor & Lärare – Vuxenutbildningar.

149kr

Utdrag ur dess olika delar:

Vad trevligt det är att få se så många här idag, och även att få se era ivriga och nyfikna ansikten. En del av er har haft semester och några av er har kanske varit lediga hela sommaren. Nu vet jag att större delen av er har arbetat.

[...]

Det finns ett talesätt som säger att kunskap är makt. Visst stämmer det, men jag vill byta ut ordet "makt" mot "styrka".

[...]

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Rektor talar till Komvuxelever inför höstterminens start”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

 • All tid i världen

  Detta är ett uppmuntrande och humoristiskt tal om att livet trots allt inte är slut bara för att man fyller folkpension. Talet kan framföras av både ett barnbarn eller en…

  139kr
 • Vintertid.

  Ett lättsamt kåseri om vår svenska vinter och om att den inte bara är kall och bister. Många tankar och funderingar kring allt som hör vintern till, och några ord…

  149kr
 • Meningen med livet

  Detta är ett tal som handlar om att få, och att leva tillsammans med, ett barn med ett handikapp. Talet tar upp de svårigheter som man får uppleva som förälder…

  139kr
 • Nyårslöften

  Ett lättsamt och humoristiskt nyårstal som bland annat tar upp det eviga nyårsproblemet: nyårslöftena. Talet passar att framföras i såväl ett litet som ett stort sällskap, alldeles innan tolvslaget.

  Några rader…

  124kr
 • Sommarkatten

  Ett humoristiskt och stundom allvarligt bröllopstal. Talaren drar paralleller mellan en semesterflirt och sommarkatter. Talet passar även, trots titeln, att framföras vid bröllop där semesterflirten, som startade alltihop, ägde rum…

  149kr
 • Du blir inte yngre!

  Ett humoristiskt födelsedagstal som på ett ironiskt vis påminner jubilaren om det faktum att livet trots allt går vidare, och endast åt ett håll.

  149kr