Släpp in kunskapens ljus

Presentation:Talet kan hållas av en lärare eller en rektor.
 Detta tal innehåller 351 ord och tar 2 minuter och 10 sekunder att framföra.

Presentation:

Talet kan hållas av en lärare eller en rektor.

Det här är ett tal som kan framföras på två olika sätt. Det första alternativet är att man helt enkelt håller sig till texten och framför det utan rekvisita. Det andra alternativet är ett mer kraftfullt sätt, där man vid talets början tänder ett ljus för att förstärka talets uppbyggnad.

Hela talet genomsyras av kontrasten mellan ljus och skugga, där ljuset är kunskapen och skuggan den nivå man för närvarande befinner sig på.

Talet är mycket levande och tar upp teman om hur viktigt det är att ta till sig kunskap, men också att de slutgiltiga resultaten är upp till den enskilda eleven.

Talet fungerar för både nya och äldre elever. För att ta till sig kunskap måste man ha viljan att förflytta sig från skuggan in i kunskapens ljus.

Textutdrag:

[…] Här på skolan kan vi öppna portar och dörrar, som för er hittills har varit stängda, genom att släppa in ljus. Ljus i form av kunskap.

[…] Att ta till sig kunskap är bildligt sett lite som att röra sig bort från skuggan och in i ljuset, att röra sig från en kunskapsnivå till en annan.

[…] Med hopp om att studierna för er till de resultat eller mål ni själva har satt upp, vill jag önska er lycka till under tiden ni rör er mot kunskapens ljus.

[…] Kom i håg att kunskap alltid är en tillgång!

129kr

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Släpp in kunskapens ljus”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.