Det är vägen som är målet!

Det är vägen som är målet!

Talet kan med fördel hållas av rektor eller klassföreståndare vid, till exempel, en högstadie- eller gymnasieskola, vid vårterminens början.
 Detta tal innehåller 381 ord och tar 2 minuter och 20 sekunder att framföra.

Talet kan med fördel hållas av rektor eller klassföreståndare vid, till exempel, en högstadie- eller gymnasieskola, vid vårterminens början. Talaren ser fram emot våren samt förmedlar på ett målande sätt budskapet att man bör sätta mål i sitt liv.

119kr

Nedan följer utdrag ur olika delar av talet.

[...] inte lång tid kvar innan flyttfåglarna tar över luftrummet och fyller atmosfären med inspirerande vårsång. [...]

[...] Ingen kan tala om för en konstnär hur han eller hon ska utforma sin tavla. Motivet kommer inifrån personen. På samma sätt kan ingen tala om för er hur ni ska formge era liv. Det är era färger och penseldrag som ska skapa er existens. [...]

[...] En klok person sade en gång att ”det är vägen som är målet”. [...]

[...] Ni får inte glömma bort att ha roligt. [...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Det är vägen som är målet!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • I kunskapens klor. Tal med saga, till låg- och mellanstadieklasser

  Ett tal av rektor eller klassföreståndare, lämpligt för låg- eller mellanstadieklasser. Talet innehåller en berättelse vars sensmoral gäller vikten av att gå i skolan och inhämta kunskaper.

  Vad roligt det är att se alla era ansikten. De flesta har jag sett förut, men det finns också de som börjar sin första termin här hos oss. Ni är hjärtligt välkomna allihop.

  Nu börjar ni alltså i en högre klass. Sträck lite på er, och känn er stolta över att ni har arbetat så bra under det gångna året att ni kan lämna den lägre klassen bakom er. Det är lite grann som att kliva upp på en prispall. Priset ni får är det ni lär er. Kanske undrar ni ibland varför man ska lära sig det ena eller det andra. Varför måste man förresten gå i skolan över huvud taget? Det är nog så att man förr eller senare alltid får nytta av det man har lärt sig. Lyssna bara på den här berättelsen om katten som fångade råttan:

  När katten hade fångat råttan bad den lille gnagaren för sitt liv. ”Snälla herr Katt, ge mig en ärlig chans. Låt oss ha en kapplöpning. Om ni vinner får ni äta upp mig på fläcken. Vinner jag, måste ni låta mig gå fri.” Katten gned sina morrhår. Inte kunde den lilla råttan vinna mot en stor, snabb katt. Det skulle bli roligt att få se honom förlora. Katten gick därför med på förslaget och kapplöpningen kunde börja.

  149kr
 • Livet är en ostronbank. Ni är pärlfiskarna

  Talet passar att hållas för en grupp studenter på examensdagen. Talaren jämför livet med en ostronbank och beskriver hur tillvaron utgörs av en rad glädjeämnen och sorger som vi samlar, likt pärlor på ett band. Texten avslutas med lyckönskningar.

  139kr
 • Roten till det goda

  Detta tal passar för en lekfull mor- eller farförälder som har glimten i ögat. Talet är lättsamt och behandlar på ett skämtsamt sätt de gemensamma karaktärsdrag som ett litet barn och en äldre person kan tänkas dela. Talaren förmedlar också den stolthet som han eller hon känner över barnbarnet.

  109kr
 • Krona eller klave? Hur väljer man rätt?

  Detta tal resonerar kring den snårskog av vägval som livet ofta erbjuder oss. Ibland är det svårt att fatta beslut, och man vet inte hur man ska komma fram till den bästa lösningen. I vilket sammanhang du än väljer att använda texten, erbjuder den idéer som kan hjälpa till att ge nya perspektiv på tillvaron.

  139kr
You've just added this product to the cart: