Klyschorna stämmer inte!

Klyschorna stämmer inte!

Humoristiska ord från en oblyg person som har självdistans, gärna bjuder på sig själv och som törs raljera över åldrandet.
 Detta tal innehåller 399 ord och tar 2 minuter och 46 sekunder att framföra.

Humoristiska ord från en oblyg person som har självdistans, gärna bjuder på sig själv och som törs raljera över åldrandet. Samtidigt som talaren driver lite med ålderns höst inbegriper talet ett hyllande till densamma. Talet kan hållas som ett allmänt middagstal, men passar utmärkt också till ett födelsedagsbarn.

Talet bygger på förvirringen och osanningen som talaren har uppmärksammat i några välkända klyschor. Middagssällskapet består av vänner mellan cirka 50 och 75 år. Talet bör inte hållas i början av middagen, utan istället när det har serverats ett glas vin eller två.

159kr

 • Utdrag
 • Omdöme (0)
 • Information
 • Om talskrivaren
 • Fler tal
Utdrag:

[...]

För ofta känner jag mig som en 95-åring innan jag har lyckats komma ur sängen, men som 25 när partyt väl sätter igång. Sedan är jag som en mumie om jag hamnar bakom några tonåringar i kön i mataffären och som en barnrumpa som inte fattar alla funktioner på mobiltelefonen.

[...]

Jag kan själv erkänna att trots – eller kanske tack vare – min ålder (med medföljande synnedsättning; ser jag mig själv som ”mogen, vacker och dessutom stygg”... jag menar snygg!

[...]

Kundomdöme

5 stjärnor 0 0 %
4 stjärnor 0 0 %
3 stjärnor 0 0 %
2 stjärnor 0 0 %
1 stjärna 0 0 %

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Klyschorna stämmer inte!”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Information om talskrivaren

 • Vad man kan använda en lillebror till

  Detta är ett tal som passar att hållas av en storebror som har glimten i ögat och som vill bjuda på ett hjärtligt tal som lockar till skratt. Brudgummen har inte varit gift tidigare. Talet avslutas med varma lyckönskningar till det nygifta paret samt en skål.

  Talet återfinns även lätt modifierat under kategorin ”Bröllop, till brudgummen – Till bror”.

  159kr
 • Konsten att hälsa våren välkommen.

  Att få möjligheten att hålla valborgsmässotal och hälsa våren välkommen vid en tänd kase är en stor ära. Men frågan är: Hur hälsar man egentligen en vår välkommen? Denna fråga ligger till grund för detta tal. Talet är inte högtravande utan har snarare ett lite avslappnat stuk. Majkasen får gärna vara byggd av människor som är med vid firandet.

  159kr
 • Ett lättsamt tal med mycket värme – hålls av en förälder

  Detta tal hålls av en stolt mamma/pappa till en son/dotter som tar studenten. Studenten har något inplanerat efter examen, exempelvis en resa, ytterligare studier eller arbete. Talet handlar om de möjligheter som uppstår nu när barnet tar ett steg in i vuxenlivet. Föräldern uppmuntrar sonen/dottern att arbeta mot sina drömmar.

  139kr
 • Pirrigt, läskigt och lite otäckt

  Mörker kan uppfattas som något skrämmande för stora som små. Detta tal är anpassat för lågstadieelever och handlar om just denna rädsla som många har. Talaren vill tona ner läskigheten och lyfta fram fördelarna med mörkret. Givetvis vill han/hon också önska eleverna ett skönt lov!

  149kr
You've just added this product to the cart: