Vad händer sedan?

Talaren kan vara god vän, nära släkting eller någon i den yttre kretsen.
 Detta tal innehåller 612 ord och tar 4 minuter och 15 sekunder att framföra.

Talaren kan vara god vän, nära släkting eller någon i den yttre kretsen.

Talet handlar om att många studenter känner en osäkerhet och ängslan inför kravet att ta nästa steg. Har de valt rätt? Vad ska de göra nu? Om än skolan känns trist och studietiden lång, representerar den ändå en trygghet varje höst. Det blir tydligt den sista våren då studenten står på sin trappa.

En god utbildning är ett måste idag, men som ung finns tid att känna sig för och pröva olika riktningar på till exempel högskolan. Ibland måste vi börja med ett projekt innan vi vet vad som intresserar oss, och då hittar vi nya infallsvinklar som i sin tur kan bli en högvinst.

Visa varukorg

149kr

Talets inledning:

Du har troligen längtat till den här dagen i flera år, då du äntligen skulle sluta skolan. Nu är det din tur att stå på trappan och sjunga om studentens lyckliga da’r. Samtidigt dyker nog tanken upp på vad som ska hända nu, vad du ska göra i fortsättningen. Har du valt rätt linje? Visst kan det vara skönt att vara ledig och bara driva omkring lite. Men det gäller på sommaren, när du kan göra det utan att få dåligt samvete. Förut fanns alltid skolan att gå tillbaka till när hösten nalkades, men nu är det du själv som bestämmer hur fortsättningen ska bli. Kanske finns möjligheten att åka utomlands för att jobba eller studera ett år? Kanske ska du läsa vidare på högskola, men till vad? Med de här stora frågorna i bagaget är det inte konstigt om du känner dig lite ängslig.

Talet avslutas med: ”Men just nu finns inga moln på din himmel. Idag har du äntligen den vita mössan i din ägo och det är fest som belöning för dina prestationer. Den här dagen vaknade för din skull. Den kommer att ge dig ett skimrande minne bland alla dina kommande stunder på jorden.”

Kundomdöme

Reviews

Det finns inga betyg för detta tal ännu

Bli den första att betygsätta detta tal “Vad händer sedan?”

Du får talet i PDF-format direkt efter köp. Du kan även välja att få talet hemskickat med A-post.

Såldes senast till:
Borås, 2017

Information om talskrivaren